destination taste!

CLASSIC MARGARITA

CLASSIC MARGARITA

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και όλες χρειαζόμαστε μια ιδιαίτερη περιποίηση σε πρόσωπο και σώμα λίγο πριν εξορμήσουμε στις παραλίες. Με μια τέτοια αφορμή, προσκαλούμε τις φίλες μας για ένα τέλειο girls night in με beaute, κουτσομπολίστικη διάθεση, μουσική και φυσικά τέλεια cocktails.
Για το κοκτέιλ σας, έχει φροντίσει ο Παναγιώτης Φράγκος, executive bartender, με πολλές περγαμηνές και σας προτείνει την all time CLASSIC MARGARITA Ένα κλασικό cocktail  με fans κάθε ηλικίας λόγω του sweet & sour χαρακτήρα του. Πρωτοδημιουργήθηκε το 1938 από τον Carlos «Danny» Herrera. Είναι ένα από τα δύο cocktail στην ιστορία του bar που χρησιμοποιείται αλάτι σαν γαρνιτούρα. Βασικό συστατικό του το μοναδικό , εμβληματικό Cointreau και η τεκίλα. Για τέλειο αποτέλεσμα «Perfect Margarita» συνδύασε το Cointreau με την Single Estate  tequila Ocho!
Με γνώμονα το Dry Martini, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να το συνοδέψετε ένα elegant ceviche γαρίδας με αρώματα εσπεριδοειδών, αλλά και, ταρτάκια με τυρί κρέμα και καραμελωμένα σταφύλια.

 

 

CLASSIC MARGARITA
1 person
50ml Ocho Blanco Tequila 100% de Agave
30ml Cointreau
25ml Fresh Lime Juice
2gr Salt
Γαρνιτούρα σφήνα Lime
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Shake όλα τα συστατικά, σερβίρουμε σε ποτήρι cocktail, χωρίς πάγο.

COINTREAU: Το Cointreau είναι ένα λικέρ κρυστάλλινης διαύγειας, φτιαγμένο από το τέλειο μίγμα φλοιών γλυκών και πικρών πορτοκαλιών από εξωτικά μέρη του κόσμου. Η ακριβής συνταγή, την οποία εφεύρε το 1875 ο Edouard Cointreau γιος του ιδρυτή της εταιρίας, παραμένει μυστική, και περνά από γενιά σε γενιά.
Πρόκειται για ένα ποτό μεστό και ξεχωριστό που αποτελεί απαραίτητο συστατικό πολλών, διάσημων κοκτέιλ στον κόσμο, όπως η Margarita, το Cosmopolitan και το Side Car. Τα σαγκουίνια που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του Cointreau Blood Orange, προέρχονται από μία πολύ μικρή έκταση, την Κορσική, με μοναδικά χαρακτηριστικά: Το γόνιμο έδαφος, Το μοναδικό κλίμα, και τον συνδυασμός του εύκρατου κλίματος της περιοχής με τα επίπεδα βροχοπτώσεων και υγρασίας που επικρατούν.

 

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

MINI TACOS ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Προετοιμασία: 15´  –   Ψήσιμο: 1   –    Ποσότητα: 30

ΥΛΙΚΑ
6 μεγάλες τορτίγιες
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
250 γρ. τυρί κρέμα
Φύλλα από 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
Φύλλα από 2-3 κλαδάκια ρίγανη
Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Απλώνω τις τορτίγιες μία μία στον πάγκο της κουζίνας και με ένα κουπάτ διαμέτρου 7-8 εκ. κόβω από 5 δισκάκια από κάθε τορτίγια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο. Ρίχνω μέσα στο μπολ τα δισκάκια τορτίγιας και ανακατεύω για να βραχούν από το βούτυρο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αναποδογυρίζω ένα ταψάκι για μάφινς και «σφηνώνω» ενδιάμεσα τους δίσκους. Ψήνω στο φούρνο για 5-6 λεπτά. Βγάζω τα τάκος και τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνω το κοτόπουλο και το διαλύω με τα χέρια μου. Κρατάω λίγο από το τσένταρ και τη μισή ποσότητα μαϊντανού στην άκρη και ρίχνω τα υπόλοιπα στο μπολ με το κοτόπουλο. Προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά.
Γεμίζω τα τάκος με το μείγμα και τα ξανατοποθετώ στην ανάποδη μαφινιέρα. Σκορπίζω το υπόλοιπο τυρί και επαναφέρω στο φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάζω από το φούρνο και πασπαλίζω με τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σερβίρω αμέσως.

 

ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΜΙΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΓΚΟΥΙΝΙ

Προετοιμασία: 30΄  –  Ψήσιμο: 1½ ώρα  –   Μερίδες: 30

ΥΛΙΚΑ
Για τις πάβλοβες
4 ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
½ κουτ. γλυκού κρεμόριο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για την κρέμα σανγκουίνι
2 αυγά
1 κρόκο αυγού
170 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. βούτυρο
80 γρ. χυμό σανγκουίνι
Ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
8 γρ. κορν φλάουρ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, τον κρόκο, το κορν φλάουρ και την ζάχαρη άχνη με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και τον χυμό σανγκουίνι να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω την κρέμα να κρυώσει.
Για τις πάβλοβες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τις 2 λαμαρίνες του φούρνου.
Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και ξεκινάω να τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται μαλακές κορυφούλες. Προσθέτω το κρεμόριο και αρχίζω να ρίχνω τη ζάχαρη σταδιακά με ένα κουτάλι της σούπας συνεχίζοντας το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά. Αφού έχει ενσωματωθεί πλήρως η ζάχαρη, σταματάω το μίξερ και αδειάζω την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη.
Φτιάχνω μικρές πάβλοβες σε κύκλους διαμέτρου περίπου 6-8 εκ. Βάζω τις λαμαρίνες στο φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά στους 150°C. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 120°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σβήνω το φούρνο, ανοίγω ελάχιστα στην πόρτα του και αφήνω μέσα τις μαρέγκες για 1 ώρα.
Αφού κρυώσουν εντελώς τις γεμίζω με την κρέμα σανγκουίνι.