Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CHUTNEY ΣΥΚΟΥ

CHUTNEY ΣΥΚΟΥ

CHUTNEY ΣΥΚΟΥ

: 5 min
: 1 hr

Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018

Ingridients
  • 600 ml νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα σύκα, κομμένα στη μέση
  • 80 ml ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • ½ κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου
  • ¼ κουτ. γλυκού κόκκους κόκκινου πιπεριού, σπασμένοι
  • ¼ κουτ. γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού, σπασμένους
  • φλούδα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu
  • 150 γρ. τυρί Arla Havarti
Instructions
  • Step 1 Βάζουμε σε μια σωτέζα το νερό, το ξύδι και τα αποξηραμένα σύκα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Step 2 Προσθέτουμε το τζίντζερ, τη φλούδα πορτοκαλιού, τον μαραθόσπορο, τον κόλιανδρο, το κόκκινο πιπέρι, το μαύρο πιπέρι και το μέλι.
  • Step 3 Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε τον αργό βρασμό για άλλα 30 λεπτά έως ότου μαλακώσουν τα σύκα και δέσει ελαφρά το σιρόπι.
  • Step 4 Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
  • Step 5 Σερβίρουμε με μπλε τυρί Δανίας και Havarti.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ

Το πεϊνιρλί απογειώνεται με καλό κασέρι και φρέσκα, βιολογικά αυγά. Αναζητήστε ένα καλό, πικάντικο κασέρι (π.χ. Σοχού) και φτιάξτε αξέχαστα πεϊνρλί που θα εντυπωσιάσουν!



Subscribe