destination taste!

CHEESECAKE ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ

CHEESECAKE ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ

CHEESECAKE ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ

: 8-10
: 25 min
           
: 4 hr

Γιορτινό cheesecake που μπορείτε να φτιάξετε και με φρέσκα κάστανα. Αρκεί να έχετε χρόνο για το βράσιμο, το καθάρισμα και την πολτοποίησή τους.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα με γεύση τζίντζερ, τριμμένα
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή, ψιλή
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. πουρέ κάστανου (θα το βρείτε έτοιμο στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 8 μαρόν γλασέ, λιωμένα με πηρούνι
  • 40 ml μπράντι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 550 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή, ψιλή
  • 2 βανίλιες
  • Για την διακόσμηση
  • 8-10 μαρόν γλασέ
  • φέτες φρέσκου λωτού
  • σιρόπι καραμέλας
Instructions
  • Step 1 Για τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ. και ισιώνω με ένα κουτάλι για να γίνει συμπαγής και ισόπαχη. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  • Step 2 Για την κρέμα: Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργούνται μικρές, απαλές κορυφούλες.
  • Step 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω τον πουρέ κάστανο, το μπράντι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτω σε δόσεις την κρέμα τυριού και ανακατεύω με μαρίζ μέχρι να ενωθούν πλήρως τα μείγματα. Τέλος, ρίχνω τα λιωμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύω απαλά.
  • Step 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο).
  • Step 5 Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα. Θρυμματίζω τα μαρόν γλασέ και τα απλώνω ολόγυρα. Διακοσμώ με φέτες από φρέσκο λωτό και ραντίζω με σιρόπι καραμέλας. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

Από τα πιο απολαυστικά κέικ του καλοκαιριού που περιλαμβάνει τα αγαπημένα μου σύκα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, κουκουνάρι, φουντούκια για περισσότερη ένταση.

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ DETOX WATERS

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ DETOX WATERS

Η ιδέα ξεκίνησε από την Αμερική και γρήγορα έγινε παγκόσμια τάση. Τα detox waters βασίζονται 100% στο νεράκι… αλλά… με γεύση. Έχουν μηδενικές θερμίδες, γεμίζουν το στομάχι, άρα αισθανόμαστε χορτάτοι και βοηθούν πολύ στη δίαιτα. Φρούτα ή λαχανικά κομμένα σε λεπτές φέτες θα δώσουν φρεσκάδα […]