Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CHEESECAKE ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ

CHEESECAKE ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ

CHEESECAKE ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ

: 8-10
: 25 min
           
: 4 hr

Γιορτινό cheesecake που μπορείτε να φτιάξετε και με φρέσκα κάστανα. Αρκεί να έχετε χρόνο για το βράσιμο, το καθάρισμα και την πολτοποίησή τους.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα με γεύση τζίντζερ, τριμμένα
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή, ψιλή
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. πουρέ κάστανου (θα το βρείτε έτοιμο στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 8 μαρόν γλασέ, λιωμένα με πηρούνι
  • 40 ml μπράντι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • 550 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή, ψιλή
  • 2 βανίλιες
  • Για την διακόσμηση
  • 8-10 μαρόν γλασέ
  • φέτες φρέσκου λωτού
  • σιρόπι καραμέλας
Instructions
  • Step 1 Για τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ. και ισιώνω με ένα κουτάλι για να γίνει συμπαγής και ισόπαχη. Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  • Step 2 Για την κρέμα: Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργούνται μικρές, απαλές κορυφούλες.
  • Step 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω τον πουρέ κάστανο, το μπράντι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτω σε δόσεις την κρέμα τυριού και ανακατεύω με μαρίζ μέχρι να ενωθούν πλήρως τα μείγματα. Τέλος, ρίχνω τα λιωμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύω απαλά.
  • Step 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο).
  • Step 5 Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρω το cheesecake σε μια πιατέλα. Θρυμματίζω τα μαρόν γλασέ και τα απλώνω ολόγυρα. Διακοσμώ με φέτες από φρέσκο λωτό και ραντίζω με σιρόπι καραμέλας. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Το μυρμηγκάτο είναι ένα νοσταλγικό γλύκισμα που συνήθιζαν πολύ στην Πρέβεζα και στα Γιάννενα. Η ιστορία του δεν είναι γνωστή αλλά σίγουρα ήταν πολύ αγαπημένο σαν κέικ αφού η τρούφα σοκολάτας του έδινε «παιχνιδιάρικη» όψη ενώ το σιρόπι, το απογειώνει γευστικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!



Subscribe