Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Cheesecake γιαουρτιού με τσουρέκι και άρωμα κρόκου Κοζάνης

Cheesecake γιαουρτιού με τσουρέκι και άρωμα κρόκου Κοζάνης
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 10΄ 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη!
Υλικά Εκτέλεση
  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
  • 6 φέτες τσουρέκι
  • 2 φακελάκια βιολογικό ρόφημα με μέλι, πορτοκάλι και κρόκο Κοζάνης Krocus Kozanis Products
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 4 κουτ. σούπας ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
Σε ένα μπολ βάζω τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα. Τα καλύπτω με καυτό νερό και βάζω τα 2 φακελάκια με το βιολογικό ρόφημα. Τα αφήνω να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι και ανακατεύω καλά.
Παίρνω 6 μεγάλα ποτήρια και τοποθετώ από μία φέτα τσουρεκιού στη βάση τους. Παίρνω 2-3 κουταλιές από το ζεστό ρόφημα που μουλιάζουν τα αποξηραμένα φρούτα και ραντίζω το τσουρέκι.
Γεμίζω κατά τα ¾ του ποτηριού με την κρέμα γιαουρτιού.
Στραγγίζω τα υπόλοιπα φρούτα σε ένα σουρωτήρι και τα πατάω καλά με ένα κουτάλι για να μισολιώσουν και να πάρουν μια μορφή μαρμελάδα.
Καλύπτω την κρέμα γιαουρτιού με τα μισολιωμένα φρούτα και αφήνω τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρω.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!