destination taste!

CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

: 6
: 30 min
: 1 hr

Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό cheesecake σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με μαλακή φέτα.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 8 κουτ. σούπας ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί της αρεσκείας σας, ψιλοθρυμματισμένη
  • 3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 5 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Για τη γέμιση
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 300 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
  • 150 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 180 γρ. ροκφόρ (ή άλλο μπλε τυρί που σας αρέσει ή μαλακή φέτα), θρυμματισμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το στόλισμα
  • 20-25 ντοματίνια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
Instructions
  • Step 1 Για τη βάση: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την ψίχα του ψωμιού, το βούτυρο και την παρμεζάνα, μέχρι να φτιάξω ένα πηχτό και λασπώδες μείγμα. Βάζω ένα τσέρκι με διάμετρο 24 εκ επάνω σε ένα ταψάκι, το οποίο έχω στρώσει με λαδόκολλα. Αδειάζω εκεί το μείγμα και το απλώνω να καλύψει ομοιόμορφα το εσωτερικό του τσερκιού (τον πυθμένα μόνο). Ψήνω τη βάση για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά και να γίνει τραγανή.
  • Step 2 Για τα ντοματίνια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ντοματίνια και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν.
  • Step 3 Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τους κρόκους των αυγών με το ανθότυρο, μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτω το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Step 4 Σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάω τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτω στο μείγμα τυριών. Ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις, ώστε η μαρέγκα να ενωθεί με το μείγμα αλλά να μην χάσει τον όγκο της.
  • Step 5 Αδειάζω το μείγμα στο τσέρκι, επάνω στην ψημένη βάση, ισιώνω την επιφάνεια και ξαναβάζω στο φούρνο. Ψήνω το cheesecake για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα και στη συνέχεια το αφήνω να κρυώσει τελείως. Ανοίγω με προσοχή το κούμπωμα του τσερκιού, το αφαιρώ, στολίζω με τα σοταρισμένα ντοματίνια και σερβίρω.

Related Posts

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Αντί για φρέσκα κουκιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένο, φρέσκο αρακά και να τον μαγειρέψουμε όπως ακριβώς τα κουκιά.

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου φοράμε τα καλά μας ρούχα και οικογενειακώς πάμε στην εκκλησία. Η γιαγιά έπαιρνε «ως δώρο» από τον ιερέα, τα καλορίζικα, έλεγε ότι τα καλορίζικα φέρνουν ευλογία στο σπίτι και τα χρησιμοποιούσε και σαν φάρμακο γι’ αυτούς και τα ζώα τους. […]



Subscribe