Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

CHARLOTTE SORBET ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

CHARLOTTE SORBET ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

CHARLOTTE SORBET ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

: 6
: 30 min
           
: 4 hr

Η δροσερή υφή του sorbet μάνγκο όταν «παντρεύετε» την βελούδινη αίσθηση της σοκολάτας γίνεται εκρηκτικός συνδυασμός. Τέλεια εμφάνιση και τέλεια γεύση!

Ingridients
  • 400 γρ. Sorbet mango δωδώνη
  • 400 γρ. παγωτό Σοκολάτα υγείας δωδώνη
  • 150 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Για το γλάσο σοκολάτας
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Για το σερβίρισμα
  • μικρά ζαχαρωτά
Instructions
  • Step 1 Για την charlotte: Βγάζω το σορμπέ και το παγωτό σοκολάτα από την κατάψυξη και τα αφήνω για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Step 2 Στρώνω ένα μεταλλικό μπολ με διάφανη μεμβράνη.
  • Step 3 Βουτάω ένα ένα τα μπισκότα στο χυμό πορτοκάλι για 1-2 δευτερόλεπτα και καλύπτω τη βάση και τα πλαϊνά του μπολ.
  • Step 4 Απλώνω επάνω στα μπισκότα το μισό παγωτό σοκολάτα υγείας. Συνεχίζω με το μισό σορμπέ μάνγκο. Επαναλαμβάνω με άλλη μια δόση παγωτό σοκολάτα και τελειώνω με το υπόλοιπο σορμπέ. Τέλος, καλύπτω με μπισκότα βουτηγμένα στο χυμό πορτοκάλι. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  • Step 5 Για το γλάσο σοκολάτας: Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει. Κατεβάζω από τη φωτιά. Σπάω την κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1-2 λεπτά, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα ωραίο γλάσο. Το αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά ή μέχρι να βγάλω τη σαρλότ από την κατάψυξη.
  • Step 6 Βγάζω το μπολ από την κατάψυξη και ξεφορμάρω τη σαρλότ με τη βοήθεια της μεμβράνης.
  • Step 7 Ανακατεύω καλά το γλάσο σοκολάτας για να ρευστοποιηθεί ξανά και περιχύνω τη σαρλότ. Στολίζω με μικρά ζαχαρωτά, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω αμέσως.