Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

CHARLOTTE ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΕΤΑ

CHARLOTTE ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΕΤΑ

CHARLOTTE ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΕΤΑ

: 6-8
: 20 min
           
: 5 hr

Και πραλίνα φουντουκιού και καρύδια και άρωμα καφέ. Τέλεια εμφάνιση και ακόμα τελειότερη γεύση.

Ingridients
  • 800 γρ. παγωτό πραλίνα φουντουκιού, ΔΩΔΩΝΗ
  • 16-18 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο καφέ, κρύο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ΜΕΤΑΧΑ
  • 50 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα
  • 50 γρ. κουφέτα γεμιστά με καρύδια
  • κακάο για το πασπάλισμα
Instructions
  • Step 1 Ξεκινώ βγάζοντας το παγωτό από την κατάψυξη για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  • Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω τον κρύο καφέ με το METAXA. Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια φόρμα για charlotte ή ένα βαθύ μπολ.
  • Step 3 Βουτάω για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ένα ένα τα μπισκότα και τα τοποθετώ όρθια στην περιφέρεια της φόρμας.
  • Step 4 Στρώνω 3-4 μπισκότα στη βάση και απλώνω από πάνω το παγωτό πραλίνα. Σκορπίζω τα καρύδια και τα κουφέτα και καλύπτω με 3-4 μπισκότα βουτηγμένα στο μίγμα του καφέ. Σκεπάζω όλη τη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και βάζω την τούρτα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
  • Step 5 Βγάζω την τούρτα από την κατάψυξη, αναποδογυρίζω την charlotte σε μια πιατέλα και αφαιρώ την μεμβράνη.
  • Step 6 Διακοσμώ με λίγα θρυμματισμένα κουφέτα και πασπαλίζω με λίγο κακάο.