destination taste!

CANNOLI ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

CANNOLI ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

CANNOLI ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

: 16
: 30 min
: 25 min

Μικρά cannoli που η βουτυράτη σφολιάτα τα κάνει εθιστικά! Αν δεν τα σερβίρετε αμέσως, μη τα γεμίσετε με κρέμα. Για να μείνουν τραγανά πρέπει να τα συναρμολογήσετε λίγα λεπτά πριν.

Ingridients
  • Για τα cannoli
  • 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου, ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • Κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό
  • Λίγο λιωμένο βούτυρο για τους κυλίνδρους
  • Φυστίκι Αιγίνης, χοντροσπασμένο για το σερβίρισμα
  • Για την κρέμα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml γάλα
  • 60 γρ. φυστίκια Αιγίνης, πολτοποιημένα
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ζεσταίνω το γάλα σε μέτρια φωτιά και το μεταφέρω με αργή ροή, ενώ δουλεύω με το σύρμα, στο μπολ με τους κρόκους.
  • Step 2 Αφού ρίξω όλο το γάλα στο μπολ, αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και την τοποθετώ σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω και αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ. Σκεπάζω με μεμβράνη (να εφάπτετε στην κρέμα) και την αφήνω να κρυώσει.
  • Step 3 Για τα κανόλι: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
  • Step 4 Ξετυλίγω τη σφολιάτα επάνω στον πάγκο της κουζίνας και το κόβω με το ροδάκι της πίτσας σε λωρίδες πλάτους 2½ εκ. Αλείφω όλη την επιφάνεια με τον χτυπημένο κρόκο.
  • Step 5 Αλείφω με λίγο βούτυρο τους κυλίνδρους και τυλίγω στον κάθε ένα από 1 λωρίδα σφολιάτας. Πασπαλίζω ολόγυρα με ζάχαρη κρυσταλλική και τον μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζω μέχρι να τυλίξω όσους κυλίνδρους διαθέτω και τους ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζω από το φούρνο και με προσοχή αφαιρώ τον μεταλλικό κύλινδρο. Αφήνω τα κανόλι σε σχάρα να κρυώσουν ενώ συνεχίζω με τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης.
  • Step 6 Συναρμολόγηση: Προσθέτω το πολτοποιημένο φιστίκι στην κρέμα και την αφρατεύω με το σύρμα. Την μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Γεμίζω τα κανόλι με την κρέμα και πασπαλίζω με χοντροσπασμένα φιστίκια.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα κέικ σκέτη απόλαυση… Το άρωμα του θυμαριού και του δεντρολίβανου σε συνδυασμό με το μανούρι και τα κυδώνια δίνουν μια πολύ εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη γεύση.