destination taste!

BURGER ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ BLUE CHEESE SAUCE ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

BURGER ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ BLUE CHEESE SAUCE ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

BURGER ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΜΕ BLUE CHEESE SAUCE ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

: 4
: 15 min
: 15 min

Από τα πιο εύκολα και εθιστικά μπέργκερ που φτιάχνω συνέχεια. Επειδή η σάλτσα με το μπλε τυρί είναι αρκετή, βάλτε όση περισσέψει σε ένα μπολάκι και σερβίρετέ την με πατάτες τηγανητές.

Ingridients
  • Για τα burger
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα, περασμένο μια φορά
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη και καλά στυμμένο
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. ψίχουλα ψωμιού
  • 2 κουτ. σούπας αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 4 μεγάλα στρογγυλά ψωμάκια μπριος, για burger
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Για τα μανιτάρια
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
  • 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την blue cheese sauce
  • 250 γρ. μπλε τυρί Castello Danablu, θρυμματισμένο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας Γούστερ σος (Worcestershire sauce)
  • Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τα burger: Βάζω σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα ψίχουλα, το βούτυρο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά μέχρι να ενωθούν σε ομοιογενές μείγμα. Χωρίζω το μείγμα σε 4 ίσα μέρη και τα πλάθω σε μεγάλα μπιφτέκια. Βάζω ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά. Αλείφω με ελάχιστο ελαιόλαδο και στρώνω τα 4 burger. Ψήνω για 5-6 λεπτά από την μια πλευρά και με προσοχή τα γυρίζω και από την άλλη. Συνεχίζω το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το σχαροτήγανο και αφήνω τα burger να μαγειρευτούν για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρω το σχαροτήγανο από τη φωτιά και τα αφήνω σκεπασμένα μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  • Step 2 Για τα μανιτάρια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια, πασπαλίζω με το σκόρδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και αλατοπιπέρωνω.
  • Step 3 Για την blue cheese sauce: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Βάζω σε ένα μπολ τα 200 γρ. μπλε τυρί και προσθέτω την ζεστή κρέμα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει το μπλε τυρί και να δημιουργηθεί μια ρευστή σάλτσα. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
  • Step 4 Προσθέτω στο μπολ την μαγιονέζα, το σκόρδο, την γούστερ σος, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω το υπόλοιπο blue cheese θρυμματισμένο.
  • Step 5 Συναρμολόγηση: Κόβω τα 4 ψωμάκια στη μέση και απλώνω στη βάση λίγη blue cheese σάλτσα. Τοποθετώ φέτες από αγγουράκια τουρσί και βάζω επάνω από ένα μεγάλο burger. Μοιράζω τα σοταρισμένα μανιτάρια και αποτελειώνω με μπόλικη σάλτσα. Σκεπάζω με τα ψωμάκια και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει τέτοια κατηγορία συνταγών. Τα λαδερά φαγητά μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και περιλαμβάνει εκατοντάδες συνταγές. Βασικό συστατικό… μα φυσικά το ελαιόλαδο, το οποίο κυριαρχεί στο μαγείρεμα, αλλά και τα λαχανικά που «παντρεύονται» για […]