Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Brownies με Κρητική μυζήθρα

Brownies με Κρητική μυζήθρα
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 35΄ 1 ταψάκι
20×20 εκ.
[printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα… στο Ρέθυμνο!
Υλικά Εκτέλεση
 Για το μείγμα brownies

  • 90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 90 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το μίγμα μυζήθρας

  • 300 γρ. μυζήθρα
  • 1 κρόκο αυγού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Για το μίγμα brownies
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα αυγά τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάω καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα των αυγών. Προσθέτω τη σοκολάτα σιγά σιγά και συνεχίζω το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις μέχρι να δημιουργήσω ένα σοκολατένιο μίγμα.
Για το μίγμα της μυζήθρας
Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και να αφρατέψουν.
Στρώνω ένα ταψάκι 20×20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αδειάζω το μίγμα του brownies στο ταψάκι και το «κουνάω» να πάει παντού. Με ένα κουτάλι βάζω μεγάλες κουταλιές από το μίγμα της μυζήθρας διάσπαρτα επάνω στο μίγμα της σοκολάτας. Με μια μαρίζ ανακατεύω με απαλές κινήσεις για να «μπερδευτούν» ελαφρά οι δύο γεύσεις ή αν θέλω μπορώ απλά να στρώσω τη λευκή κρέμα ομοιόμορφα ώστε να καλύψει πλήρως το μαύρο μίγμα.
Ψήνω για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Αφήνω το γλυκό να κρυώσει και το κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω με μια μπάλα παγωτό βανίλια.