destination taste!

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

: 14-15
: 30 min
: 30 min
           
: 2 hr 50 min

Αφράτα μπριοσάκια με ελάχιστη ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ινδοκάρυδο με κάποιο ξηρό καρπό ή άλλο αποξηραμένο φρούτο. Σταφίδες, κράνμπερις, αποξηραμένα μύρτιλα…

Ingridients
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. σπορέλαιο
  • 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο
  • Λίγη μαρμελάδα βερίκοκο, για το άλειμμα
  • Λίγο ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω τη ζάχαρη, το αυγό, το σπορέλαιο, το γάλα και τη μαγιά διαλυμένη με τα δάχτυλα. Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και προσθέτω τελευταίο το αλάτι. Ζυμώνω για λίγα λεπτά μέχρι να σκορπίσει στη ζύμη και την μεταφέρω σε αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Σκεπάζω το μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει.
  • Step 2 Μεταφέρω τη φουσκωμένη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη ανοίγω σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων 55×45 εκ. (η μακριά πλευρά προς το σώμα μου).
  • Step 3 Βάζω σε ένα μπολ τα υλικά της γέμισης και ανακατεύω με μια σπάτουλα για να ενωθούν.
  • Step 4 Με το ροδάκι της πίτσας κόβω περίπου ½ εκατοστό από την περίμετρο για να ισιώσω τις πλευρές. Αδειάζω το μείγμα στη ζύμη και το απλώνω με μια σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
  • Step 5 Σηκώνω με προσοχή τη ζύμη μέχρι τη μέση και την διπλώνω καλύπτοντας την άλλη μισή, δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο 55×20 εκ. Κόβω με το ροδάκι σε 15 λεπτές λωρίδες. Τυλίγω την κάθε λωρίδα σε ρολάκι και το τοποθετώ σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους περίπου 1 εκατοστό απόσταση. Σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω να φουσκώσουν για 45-50 λεπτά.
  • Step 6 Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C με αέρα. Αλείφω τα μπριοσάκια με λίγο γάλα και τα ψήνω για 30 λεπτά. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, μεταφέρω (μαζί με το αντικολλητικό χαρτί) τα μπριοσάκια σε σχάρα και τα αλείφω με μαρμελάδα βερίκοκο και πασπαλίζω με λίγο ινδοκάρυδο.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ

Το φραγκόσυκο, το περίεργο φρούτο είναι καρπός από την φραγκοσυκιά. Είναι ένα κακτοειδές φυτό που φυτρώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το ξέρατε πως το ίδιο φρούτο στην Κύπρο ονομάζεται παπουτσόσυκο; Είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε σίγουρα το φραγκόσυκο, από το πολύτιμο έλαιο φραγκοσυκιάς που είναι […]