Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

BRIOCHE ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ

BRIOCHE ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ

BRIOCHE ΜΕ CRANBERRIES ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΦΡΑΟΥΛΑ

: 8-9
: 15 min
: 30 min
           
: 40 min

[email protected] με την Ντίνα – 10/2/2018

Ingridients
  • 250 ml γάλα, χλιαρό
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή Γιώτης
  • 1 αβγό
  • 460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή Fytro
  • 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και τριμμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα με γεύση φράουλα σε σταγόνες Γιώτης
  • 150 γρ. cranberries
  • 100 ml σιρόπι βύσσινο Γιώτης
  • 1 κρόκο αβγού, χτυπημένος για το άλειμμα
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο από το μετρημένο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Step 2 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το τριμμένο φουντούκι, το αβγό, το γάλα και το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και το γάλα με την διαλυμένη μαγιά. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.
  • Step 3 Ρίχνουμε τα cranberries και την σοκολάτα και ζυμώνουμε για να σκορπίσουν μέσα στη ζύμη.
  • Step 4 Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνουμε εκεί για 2-3 λεπτά.
  • Step 5 Ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε κομμάτι ζύμης σε παραλληλόγραμμο σχήμα και ραντίζουμε με λίγο σιρόπι βύσσινο. Κλείνουμε τη ζύμη, εγκλοβίζοντας το σιρόπι και μεταφέρετε τα μάφινς στο ειδικό ταψάκι. Τα αφήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
  • Step 6 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Step 7 Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον χτυπημένο κρόκο αβγού και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Step 8 Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.