destination taste!

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

: 6-8
: 20 min
: 30 min
           
: 2 hr 45 min

Πασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.

Ingridients
  • Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι super για τσουρέκι, Μύλοι Δάκου
  • 280 ml γάλα, χλιαρό
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 10 γρ. μαγιά νωπή
  • Για την κρέμα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 15-20 κεράσια σε σιρόπι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 2 κουτ. σούπας γάλα, για το άλειμμα
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Σε ½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα, ανακατεύω την μαγιά μέχρι να λιώσει και την αφήνω στην άκρη για 10 λεπτά. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής όλα τα υλικά και δουλεύω με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Σκεπάζω τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνω σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει.
  • Step 2 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το γάλα, την βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μείγμα σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Αδειάζω την κρέμα σε ένα ρηχό σκεύος και σκεπάζω με μεμβράνη. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει.
  • Step 3 Για την κουλούρα: Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγω σε παραλληλόγραμμο φύλλο 30×40 εκ (βλ. σχ. επάνω). Αφρατεύω λίγο την κρέμα με το σύρμα και την απλώνω επάνω στο φύλλο καλύπτοντας μόνο τα 2/3 της επιφάνειας. Σκορπίζω τα κεράσια επάνω στην κρέμα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω σε λωρίδες το κομμάτι της ζύμης που δεν έχω καλύψει με κρέμα. Ξεκινάω να τυλίγω τη ζύμη σε ρολό (από την πλευρά της κρέμας) και τελειώνω στην μεριά με τις κομμένες λωρίδες. Γυρίζω το ρολό δίνοντας κυκλικό σχήμα και μεταφέρω την κουλούρα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζω με μια πετσέτα και το αφήνω για 45 λεπτά να φουσκώσει.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Αλείφω την κουλούρα με το μείγμα κρόκος-γάλα και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Related Posts

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα πικάντικη και αν δεν την αντέχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή μουστάρδα.

ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΡΕΜΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΡΕΜΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ροσερό και πανάλαφρο γλύκισμα που αξίζει την προσπάθεια. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με άλλα καλοκαιρινά φρούτα, ροδάκινα, βανίλιες, νεκταρίνια…