destination taste!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

: 24-25
: 10 min
: 15 min
           
: 10 min

Τραγανά και νόστιμα μπισκοτάκια που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε σε διάφορα σχήματα (στρογγυλά, τετράγωνα, τριγωνάκια) ή να ακολουθήσετε το σχέδιο που σας προτείνω. Φυσικά, μαρμελάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια σας αρέσει ή έχετε στο ψυγείο σας.

Ingridients
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο & κρυωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 220 γρ. περίπου, αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα
  • 80 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Βάζω σε ένα μπολ το τυρί, το αυγό και το αλάτι και δουλεύω με το πηρούνι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ζυμώνω καλά με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη (ανάλογα με το μέγεθος του αυγού και την υγρασία του τυριού, μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω). Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας, τοποθετώ στο κέντρο τη ζύμη και την ανοίγω με τον χοντρό πλάστη σε φύλλο πάχους ½ εκ. Με ένα ποτήρι κόβω μικρούς δίσκους ζύμης. Μαζεύω τα περισσεύματα της ζύμης και επαναλαμβάνω την διαδικασία μέχρι να τελειώσω, έχοντας κάνει περίπου 24-25 δισκάκια.
  • Step 3 Παίρνω ένα δισκάκι μπροστά μου και με ένα μαχαίρι κάνω 10-12 μικρές χαρακιές προσέχοντας να μην κόψω τη ζύμη. Πιέζω το δισκάκι δεξιά και αριστερά για να κολλήσει στο κέντρο, δημιουργώντας ένα φιογκάκι. Αναποδογυρίζω το φιογκάκι και βάζω στο κέντρο του ½ κουταλάκι μαρμελάδα. Πιάνω τις άκρες και ενώνω πιέζοντας μέχρι να εγκλωβίσω τη γέμιση. Αναποδογυρίζω το μπισκοτάκι και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί (βλ. σχέδια κάτω). Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα μπισκοτάκια.
  • Step 4 Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.


Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

Από τα πιο απολαυστικά κέικ του καλοκαιριού που περιλαμβάνει τα αγαπημένα μου σύκα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, κουκουνάρι, φουντούκια για περισσότερη ένταση.

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ DETOX WATERS

10 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΑ DETOX WATERS

Η ιδέα ξεκίνησε από την Αμερική και γρήγορα έγινε παγκόσμια τάση. Τα detox waters βασίζονται 100% στο νεράκι… αλλά… με γεύση. Έχουν μηδενικές θερμίδες, γεμίζουν το στομάχι, άρα αισθανόμαστε χορτάτοι και βοηθούν πολύ στη δίαιτα. Φρούτα ή λαχανικά κομμένα σε λεπτές φέτες θα δώσουν φρεσκάδα […]