BANANA BREAD ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διάσημο το banana bread που έχει αγαπηθεί πολύ και στην Ελλάδα. Εγώ προσθέτω και λίγη σοκολάτα γιατί νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα με την μπανάνα.
Ingridients
- 3 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες + 1 κομμένη κατά μήκος στη μέση
- 115 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ¾ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Instructions
- Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα 12×22 εκ.
- Step 2 Σε ένα μπολ ανακατεύω τις λιωμένες μπανάνες και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω τις ζάχαρες και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα αυγά και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο με το σύρμα.
- Step 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ρίχνω τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά. Ανακατεύω και προσθέτω τα κομματάκια σοκολάτα.
- Step 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα. Κόβω 1 μπανάνα κατά μήκος στη μέση και την μισοβυθίζω στο κέικ.
- Step 5 Ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά.