destination taste!

AMERICANO

AMERICANO

Τα ανοιξιάτικα βράδια στη βεράντα είναι μια καλή αφορμή για ένα χαλαρό cocktail party με λίγους φίλους και φίνα ορεκτικά. Αναπαυτικά καθίσματα, χαμηλός φωτισμός, απαλή μουσική, και φυσικά το ιδανικό cocktail με τα ταιριαστά μεζεδάκια, συνθέτουν μια τέλεια βραδιά. Για το κοκτέιλ σας, έχει φροντίσει ο Παναγιώτης Φράγκος, executive bartender, με πολλές περγαμηνές και σας προτείνει το Americano Ένα sweet & dry cocktail, twisted με αγριοκέρασο Amarena Fabbri. Η original συνταγή χρονολογείται το 1860 στο Μιλάνο. Ένα cocktail με έκδηλο το βοτανικό, αλλά και το φρουτώδη χαρακτήρα του Veroni Rosso by Kir-Yianni, ιδανικό για να ξεκινήσουμε μια χαλαρή βραδιά.
Με γνώμονα το Americano, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να το συνοδέψετε με τις έντονες γεύσεις του μπλε τυριού, των ξηρών καρπών και της ελιάς τα οποία συνδυάζει σε δύο ορεκτικά που παρασκευάζονται πολύ εύκολα και ταιριάζουν απόλυτα.

 

AMERICANO COCKTAIL
1 person
30ml Veroni Sweet Rosso
30ml Bitter liqueur Marendry
Top Up Fever Tree Soda water
Γαρνιτούρα φλούδα από λεμόνι ή Πορτοκάλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Stir όλα τα συστατικά στο ποτήρι. Ποτήρι Collins

VERONI ROSSO by Kir-Yianni: γλυκό βερμούτ, από τη Νάουσα και βότανα από το όρος Βέρμιο. To Veroni Rosso στην όψη είναι απαλής έντασης κεραμιδί.  Στη μύτη,  αναδύονται  φρουτώδη αρώματα όπως αποξηραμένο κεράσι, δαμάσκηνο και φλούδες πορτοκαλιού τα οποία δένουν περίτεχνα με τα βοτανικά χαρακτηριστικά από το δεντρολίβανο, φασκόμηλο, χαμομήλι, και μαύρο τσάι ενώ το αρωματικό μπουκέτο συμπληρώνουν οι γλυκές νότες βανίλιας και κανέλλας.  Το στόμα ακολουθεί τα αρωματικά χαρακτηριστικά με μια ιδιαίτερη πολυπλοκότητα από τις υπόπικρες νότες νεραντζιού και  κινίνης οι οποίες δένουν ευχάριστα με τα κόκκινα αποξηραμένα φρούτα.

Marendry Bitter: Πρόκειται για ένα λικέρ που συνδυάζει τη φρέσκια και χαρακτηριστική γεύση του αγριοκέρασου amarena, με τον έντονο και στιβαρό χαρακτήρα του bitter, δίνοντας ένα προϊόν με μετρημένη και στρογγυλεμένη γλυκύτητα. Έντονη, αλλά απόλυτα εναρμονισμένη είναι και η παρουσία των μεσογειακών εσπεριδοειδών και των πικρών πορτοκαλιών (τύπου chinotto) από τη Λιγουρία.

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ, ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Προετοιμασία: 15΄ – Aναμονή: 1 ώρα – Μερίδες: περίπου 16-18

ΥΛΙΚΑ
160 γρ. μπλε τυρί
400 γρ. ανθότυρο
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πετιμέζι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10-12 φύλλα μέντα, ψιλοκομμένα
Για το πανάρισμα
80 γρ. στραγάλια, αφράτα
80 γρ. κολοκυθόσπορους
100 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ βάζω τα τυριά, το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τη μέντα και το πιπέρι και ζυμώνω φορώντας γάντια μέχρι να ενωθούν. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Βάζω σε ένα πιάτο τα κράνμπερις, τα στραγάλια και τους κολοκυθόσπορους και «ρολάρω» τα μπαλάκια για να κολλήσουν αρκετά. Σερβίρω αμέσως σε πιατέλα ή τα βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

 

ΜΑΦΙΝΑΚΙΑ ΜΕ 2 ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ

Προετοιμασία: 5´ – Ψήσιμο: 12´-15´ – Μερίδες: 24 mini ή 12 μεγάλα

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
200 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
100 γρ. ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
100 γρ. ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
2 αυγά
100 ml ηλιέλαιο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
250 ml γάλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λαδώνω ελαφρά 24 θήκες για mini μάφινς. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κασέρι, τις ελιές και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτω το γάλα και το ηλιέλαιο και ανακατεύω ελαφρά. Προσθέτω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω καλά. Μοιράζω το μείγμα στις θήκες και ψήνω στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.