Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

27|28|29 Ιουλίου 2018: Στη Σύρο: Βάρη, Κίνι, Γαλησσάς, Φοίνικας, Ερμούπολη!

27|28|29 Ιουλίου 2018: Στη Σύρο: Βάρη, Κίνι, Γαλησσάς, Φοίνικας, Ερμούπολη!

Το ¡syroskidz! επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη Σύρο, πλουσιότερο και σε περισσότερα σημεία της Σύρου: Βάρη, Κίνι, Γαλησσάς, Φοίνικας, Ερμούπολη! Το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων πραγματοποιείται από το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πρόκειται να ταξιδέψει στη Φολέγανδρο και την Κύθνο αρχικά και στη συνέχεια και σε άλλα Κυκλαδονήσια.
Η ομάδα των παιδαγωγών μας σχεδίασε δράσεις για κάθε μέρα, ενώ φέτος συμμετέχουν περισσότεροι φορείς πολιτισμού που δημιούργησαν δράσεις για τα παιδιά.
Όσο για την καθιερωμένη πλέον Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 4, τα έργα των μικρών καλλιτεχνών θα εκτεθούν στην παραλία της Βάρης. Φέτος το θέμα είναι «Η φύση της Σύρου» και τα παιδιά καλούνται να συνδυάσουν τεχνικές και υλικά. Βρείτε παρακάτω τις οδηγίες συμμετοχής και το πώς μπορείτε να προμηθευτείτε τους καμβάδες που είναι δώρο της διοργάνωσης.
Επίσης, το φετινό ¡syroskidz! καλεί τα παιδιά σε μια νέα δράση, σχεδιασμένη για να γνωρίσουν καλύτερα τα παιδιά τον τόπο στον οποίον μεγαλώνουν. Το Εικονόλεξο είναι μια δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων της Σύρου. Μία από τις συμμετοχές θα μετατραπεί σε ταινία μικρού μήκους από την ομάδα του Animasyros – Διεθνές Φεστιβάλ+Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.
Παρακάτω, δείτε το πρόγραμμα του ¡syroskidz! 2 κι ετοιμαστείτε για ένα υπέροχο καλοκαιρινό τριήμερο.
*Τα παιχνίδια του ¡syroskidz! σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους παιδαγωγούς.

  • Συνδιοργανωτές: Animasyros, Ναυτικός Οικολογικός Πολιτιστικός Όμιλος Κινίου, Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Όμιλος Βάρης «Η Φάμπρικα», Καλλιτεχνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά “Ο Άγιος Στέφανος”
  • Με την υποστήριξη των Δημοτικών Κοινοτήτων Άνω Σύρου, Βάρης, Ερμούπολης, των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλησσά και Φοίνικα και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Σύρος, 27-29/7/2018
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 27/7Βάρη, 18:00
Πάρτι έναρξης με μουσική, χορό και face painting
Κατασκευές με φυσικά υλικά, δώρο για τα παιδιά
Εργαστήρια, με το animasyros
Εγκαίνια έκθεσης παιδικής ζωγραφικής 4 «Η φύση της Σύρου»
Σάββατο 28/7 – Γαλησσάς, 11:00
Παιχνίδια, αθλητικές δραστηριότητες, κατασκευές
Εργαστήρια, με το animasyros
Εικαστικές δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά, με το ΔΕΕΔΣ – Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου
Φοίνικας, 19:00
Αφήγηση παραμυθιού
Παράσταση Καραγκιόζη,από τον Λαογραφικό Όμιλο «Σοφία της Παράδοσης»
Κυριακή 29/7Κίνι, 11:00
Παιχνίδια, δραστηριότητες, κατασκευές
Πειράματα με τις επιστήμες
Εργαστήρια, με το animasyros
Βράβευση εικονόλεξου «Η ζωή μου στη Σύρο»
Ερμούπολη, Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, 18:30
Θεματικά εργαστήρια
Κατασκευής μικρογραφιών εθνικών ενδυμασιών – κοσμημάτων
Κατασκευής παραδοσιακών εθίμων με παράλληλη αναφορά στην ιστορία υπό τύπον παραμυθιού
Παραδοσιακά παιχνίδια – επίδειξη και σύνδεση των σημερινών παιχνιδιών με τα παιχνίδια της αρχαιότητας
Φτιάχνουμε και εικονογραφούμε το δικό μας παραμύθι
Ερμούπολη, Πεζόδρομος Πρωτοπαπαδάκη, 20:30
Παιδική Συναυλία

Εικαστικές δράσεις

Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 4
«Η φύση της Σύρου», πίνακες ζωγραφικής
Απευθύνεται σε παιδιά 4-14 ετών
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, θα διανεμηθούν οι καμβάδες από το Τμήμα Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κτίριο ΟΤΕ, πάροδος Σάκη Καράγιωργα, παραπλεύρως καταστήματος Νικολούζος, από τις 11:00 έως τις 13:00), προσφορά της διοργάνωσης. Οι ζωγραφικοί πίνακες θα παραδοθούν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 κατά τις ίδιες ώρες.
Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποια φυσικά υλικά θέλουν και τα οποία θα συλλέξουν από τη φύση, και να τα συνδυάσουν με μπογιές, παστέλ κτλ.
Το όνομα του δημιουργού θα πρέπει να αναγράφεται στο μπροστινό δεξί μέρος του καμβά καθώς και η ηλικία του.
Οι πίνακες θα εκτεθούν στην παραλία της Βάρης καθ’ όλη τη διάρκεια του syroskidz και μέχρι τις 25 Αυγούστου 2018.

«Η ζωή στο νησί μου», εικονόλεξο
Απευθύνεται σε μαθητές των τάξεων Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού.
Οι μαθητές καλούνται να αναπτύξουν το παραπάνω project κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτικών, με στόχο τη δημιουργία ενός εικονόλεξου που θα αφορά τη ζωή ενός παιδιού σε ένα νησί. Για τη δημιουργία του, μπορούν να κάνουν ποικίλες δραστηριότητες, όπως επίσκεψη σε μνημεία, φωτογράφιση τοπίων, αναζήτηση ανθρώπων, εξερεύνηση της φύσης κλπ. Το project θα αναπτυχθεί σε όποια κατεύθυνση θελήσουν τα παιδιά και σε ελεύθερη μορφή. Αντικειμενικός σκοπός είναι να γνωρίσουν με διάφορους τρόπους καλύτερα το νησί τους.
Το εικονόλεξο χρειάζεται να έχει συγκεκριμένη έκταση. Όλα τα projects θα παρουσιαστούν την τελευταία μέρα του syroskidz. Το καλύτερο θα βραβευτεί και θα μετατραπεί σε ταινία μικρού μήκους, σε συνεργασία με το animasyros, ενώ θα μπορούσε να προβληθεί πανελλαδικά ως μέσο διαφήμισης του νησιού.


Related Posts

10 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

10 ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής που ακολουθούμε αλλά και οι «εύκολες» λύσεις που μας έρχονται στο πιάτο (προψημένα φαγητά), στην τηλεόραση (διαφημίσεις), στην πόρτα μας (delivery) μας έχουν κάνει να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες. Ίσως να έχουμε βαρεθεί και το καθημερινό μαγείρεμα και πολλές φορές να καταφεύγουμε […]

BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ

BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ

Τα μπέργκερ είναι αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το κρέας και τα σαλατικά.