destination taste!

30 Οκτωβρίου: Ο Στέλλιος Μπουτάρης ανοίγει τα αγαπημένα του κρασιά και μας προσκαλεί να τα δοκιμάσουμε… By the Glass!

30 Οκτωβρίου: Ο Στέλλιος Μπουτάρης ανοίγει τα αγαπημένα του κρασιά και μας προσκαλεί να τα δοκιμάσουμε… By the Glass!

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το By the Glass υποδέχεται τους λάτρεις του καλού ελληνικού κρασιού σε μια βραδυά γνωριμίας με τον Στέλλιο Μπουτάρη. Ο έμπειρος οινοποιός προτείνει τις ποικιλίες του κτήματος Κυρ-Γιάννη και συγκεκριμένα τα Χρυσογέρακα (2013), L’ Esprit du Lac (2016), Ντρούμο (2016), Ταρσανά (2016), Δυό Ελιές (2015), Κτήμα (2014) και Γιαννακοχώρι (2000). Οι σαγηνευτικές γεύσεις των κρασιών του κτήματος θα εναλλάσσονται με τις γαστρονομικές προτάσεις που ειδικά για την περίσταση προτείνει ο chef Θόδωρος Καρίνος.
Το μενού θα περιλαμβάνει γεύσεις ταιριαστές τόσο με τα πιο ελαφριά Sauvignon blanc όσο και με τα σαγηνευτικά Μerlot που οι θαμώνες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν: ξεκίνημα με σολομό μαρινέ με εστραγκόν, παντζάρι και πίκλες λαχανικών, λαυράκι φιλέτο σωτέ με pesto, δροσιστικά baby φυλλαράκια σαλάτας με τοματίνια ψητά και βασιλικό θα μας προετοιμάσουν για τη συνέχεια με νιόκι με Ιβηρικό χοιρινό και παλαιωμένη γραβιέρα, ενώ το κυρίως πιάτο με μοσχαράκι Black angus σιγομαγειρεμένο σε κενό αέρος με σπαράγγια, άγρια μανιτάρια και σάλτσα από το ζωμό του θα απογειώσει τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού. Το “γλυκό” τελείωμα θα περιλαμβάνει μίνι πάβλοβα με κρεμέ από passion fruit.
Η τιμή των 60€ περιλαμβάνει το φαγητό και τα κρασιά.


Related Posts

ΦΡΑΟΥΛΑ… ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ!

ΦΡΑΟΥΛΑ… ΕΡΩΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ!

Δροσερές, λαχταριστές, ζουμερές, υπέροχα μυρωδάτες και πεντανόστιμες! Εδώ και λίγες ημέρες τα μπλε κεσεδάκια με τον κατακόκκινο καρπό, έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά, πιστά στο ετήσιο ραντεβού τους. Ωρα λοιπόν για λαχταριστές ιδέες με φράουλες, για γλυκίσματα, ποτά και άλλα. Σας δίνω συμβουλές και […]

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON

Διάσημη γαλλική συνταγή της Βουργουνδίας. Μιας τεράστιας οινοπαραγωγικής περιοχής με ονομαστά κρασιά. Γι’ αυτό και το μοσχαράκι βράζει σε ζωμό και κόκκινο, δυνατό κρασί.



Subscribe