Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

30 Οκτωβρίου: Ο Στέλλιος Μπουτάρης ανοίγει τα αγαπημένα του κρασιά και μας προσκαλεί να τα δοκιμάσουμε… By the Glass!

30 Οκτωβρίου: Ο Στέλλιος Μπουτάρης ανοίγει τα αγαπημένα του κρασιά και μας προσκαλεί να τα δοκιμάσουμε… By the Glass!

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το By the Glass υποδέχεται τους λάτρεις του καλού ελληνικού κρασιού σε μια βραδυά γνωριμίας με τον Στέλλιο Μπουτάρη. Ο έμπειρος οινοποιός προτείνει τις ποικιλίες του κτήματος Κυρ-Γιάννη και συγκεκριμένα τα Χρυσογέρακα (2013), L’ Esprit du Lac (2016), Ντρούμο (2016), Ταρσανά (2016), Δυό Ελιές (2015), Κτήμα (2014) και Γιαννακοχώρι (2000). Οι σαγηνευτικές γεύσεις των κρασιών του κτήματος θα εναλλάσσονται με τις γαστρονομικές προτάσεις που ειδικά για την περίσταση προτείνει ο chef Θόδωρος Καρίνος.
Το μενού θα περιλαμβάνει γεύσεις ταιριαστές τόσο με τα πιο ελαφριά Sauvignon blanc όσο και με τα σαγηνευτικά Μerlot που οι θαμώνες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν: ξεκίνημα με σολομό μαρινέ με εστραγκόν, παντζάρι και πίκλες λαχανικών, λαυράκι φιλέτο σωτέ με pesto, δροσιστικά baby φυλλαράκια σαλάτας με τοματίνια ψητά και βασιλικό θα μας προετοιμάσουν για τη συνέχεια με νιόκι με Ιβηρικό χοιρινό και παλαιωμένη γραβιέρα, ενώ το κυρίως πιάτο με μοσχαράκι Black angus σιγομαγειρεμένο σε κενό αέρος με σπαράγγια, άγρια μανιτάρια και σάλτσα από το ζωμό του θα απογειώσει τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού. Το “γλυκό” τελείωμα θα περιλαμβάνει μίνι πάβλοβα με κρεμέ από passion fruit.
Η τιμή των 60€ περιλαμβάνει το φαγητό και τα κρασιά.


Related Posts

ΜΠΑΡΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ SUPER FRUITS

ΜΠΑΡΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ SUPER FRUITS

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ

Διάσημη, ρωσική συνταγή που δημιουργήθηκε κάπου στα 1890 και στην παραδοσιακή της εκδοχή σερβίρετε με πατάτες τηγανητές. Εγώ σας προτείνω ένα αφράτο πουρέ που δένει τέλεια με την κρεμώδη σάλτσα.