Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

12-18 Μαρτίου: Εβδομάδα σύγχρονης μακεδονικής κουζίνας

12-18 Μαρτίου: Εβδομάδα σύγχρονης μακεδονικής κουζίνας

Hyatt Regency Thessaloniki
Εστιατόριο Ambrosia

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη ξεκινά η προώθηση της Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονική Κουζίνας.
Η Εβδομάδα Σύγχρονης Μακεδονικής Κουζίνας θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου έως και την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, τα εστιατόρια που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν στο κοινό ένα διαφορετικό set menu το καθένα ετοιμάζοντας μενού βασισμένα στην υπέροχη ιστορία της μακεδονικής γευστικής παράδοσης.
Το εστιατόριο Αμβροσία δίνοντας το παρόν και στηρίζοντας πάντα την παράδοση και την πρωτοπορία συμμετέχει με το παρακάτω μενού.

ΜΕΝΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
AMBROSIA:

Μαρινάτο λαυράκι φιλέτο με μαγιονέζα ροδιού και αυγό ορτυκιού
****
Λαχανοντολμάς με αυγολέμονο αρωματισμένος με κρόκο Κοζάνης
****
Αρνάκι κλέφτικο με λουκάνικο Τζουμαγιάς και καπνιστό Βερμίου
****
Γαλακτομπούρεκο με κρέμα από βουβαλίσιο γάλα
φιλέτο από πορτοκάλι μαριναρισμένο με περγαμόντο

Τιμή: 44€
Για περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις καλέστε στο 2310 401295.
Email: [email protected]@hyatt.com

Αλτάνης Απόστολος
Αρνάκι κλέφτικο (Σύγχρονη εκδοχή)
(7 ΜΕΡΙΔΕΣ)

Υλικά:
1 κιλό         Αρνίσια σπάλα (άκοπη)
1 τεμ.        Καρότο (Κομμένο σε φέτες)
1 τεμ.         Σέλερι (ψιλοκομμένο)
1 τεμ.         Κρεμμύδι (εμενσέ – σε φέτες)
½ τεμ.         Πράσο (εμενσέ – σε φέτες)
1 τεμ.         Φύλλο δάφνης
3-4 τεμ.       Θυμάρι (κλωνάρια)
3-4 τεμ.       Δενδρολίβανο (κλωνάρια)
50 γρ.         Βούτυρο φρέσκο
2 τεμ.        Σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
100 ml        Ελαιόλαδο
200 γρ.       Γραβιέρα ή κεφαλοτύρι (τσιπς)
100 γρ.        Ακροκώλιο (τσιπς)
100 γρ.        Καπνιστό τυρί Βερμίου
1 κιλό         Πατάτες μικρές ολόκληρες **
200 γρ.        Ντομάτα ημίλιαστη
15 τεμ.        Καροτάκια πολύχρωμα (καθαρισμένα)
500 ml.        Σος κρασιού (Demi glas αρωματισμένη με κρασί μαυροδάφνη)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε την σπάλα σε σακούλα για sous vide μαζί με όλα τα υλικά έως το ελαιόλαδο. Στην συνέχεια βάζουμε την σακούλα στο μηχάνημα για sous vide και μαγειρεύουμε για στους 75 βαθμούς για 24 ώρες.
Δεύτερη πρόταση είναι να βάλουμε σε γάστρα όλα τα υλικά μαζί έως το ελαιόλαδο και να ψήσουμε στο φούρνο για 3,5 ώρες στους 180 βαθμούς.
**Πατάτες φούρνου:
Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί μαζί με ένα κλωνάρι θυμάρι και αλάτι- πιπέρι , ελαιόλαδο και νερό. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-45 λεπτά περίπου.
Βράζουμε τα καροτάκια και τα σοτάρουμε σε βούτυρο με αλάτι και πιπέρι.
Στρώνουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι όπως στην φωτογραφία τελειώνουμε στον φούρνο και σερβίρουμε.