Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΜΙΟΥ…

16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΜΙΟΥ…

… αλλά και Παγκόσμια Ημέρα Προβληματισμού για το ψωμί, που για τους φτωχούς λαούς ή μεμονωμένους συνανθρώπους μας δεν επαρκεί, ενώ στον ανεπτυγμένο κόσμο απαξιώνεται,  περισσεύει και στο τέλος… πετιέται. 
Άλλωστε και οι γονείς μας λέγανε ότι είναι αμαρτία να πετάς το ψωμί…
Ούτε ψίχουλο λοιπόν πεταμένο!
Εμείς σαν Κρητικός Φούρνος Γεύσεις, κόψαμε πρώτοι το ψωμί σε φέτες, έτσι ώστε να μπορεί μια οικογένεια να καταναλώνει μέχρι και την τελευταία μπουκιά!!
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, αντιγράψαμε συνταγές με προζύμι αργής ωρίμανσης, από το Άγιο Όρος, όπου η κατανάλωση του ψωμιού είναι υποδειγματική! 
Έτσι το ψωμί σας θα είναι και νόστιμο και θα διατηρείται για πολλές μέρες!!
Επίσης εφαρμόζουμε την πώληση με το μαχαίρι, ώστε να αγοράζετε όση ακριβώς ποσότητα ψωμιού σας είναι απαραίτητη.
Με άλλα λόγια, σας δίνουμε πάντα εναλλακτικές λύσεις, για να μην πετάξετε το ψωμί που αγοράσατε.

Τι ψωμί να αγοράσει κάποιος και πως να το αξιοποιήσει
Αν επιλέξετε ένα πραγματικά προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης και ολικής αλέσεως,  όσο περνούν οι μέρες, τόσο εκείνο θα γίνεται πιο νόστιμο και πιο υγιεινό, αρκεί να το διατηρήσετε σωστά.
Έτσι, για τη σωστή διατήρησή του, αποφεύγουμε να κλείνουμε το ψωμί σε νάιλον σακούλα, στερώντας του τη δυνατότητα να αναπνέει. 
Ένα ψωμί διατηρείται σωστά σε χάρτινη ή πάνινη συσκευασία ή στη γνωστή  ψωμιέρα, την οποία θα πρέπει να καθαρίζουμε επιμελώς, ώστε να μην υπάρχουν ψίχουλα από παλαιότερα ψωμιά.
Στην περίπτωση ωστόσο που κάποιος το αγοράσει κομμένο σε φέτες (όπου η πλειονότητα των φούρνων πλέον παρέχει αυτή τη δυνατότητα), μπορεί να το καταναλώσει με διάφορους τρόπους έως και την τελευταία μπουκιά!!!
Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε  κάποιους από αυτούς, για να εξοικονομήσετε χρήματα και να συμβάλετε και εσείς με τη σειρά σας στη μείωση της πείνας στον πλανήτη: 

  • Πρώτα από όλα, μπορείτε να φτιάξετε πολύ υγιεινά σνακ, βάζοντας πάνω στις φετούλες ψωμί λίγο ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο λάδι και όποιο μυρωδικό σας αρέσει. Αφήστε τα στο φούρνο για 4 με 5 λεπτά, να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Μπορείτε να φτιάξετε πολύ όμορφες, νόστιμες και ευφάνταστες μπρουσκέτες, απλά και μόνο βάζοντας πάνω λίγο τυρί και όποιο λαχανικό υπάρχει στο σπίτι. Για παράδειγμα, μπρουσκέτα με μελιτζάνα με φέτα, θα σας καταπλήξει!!
  • Φτιάξτε «Πίτσα»! Απλώνοντας τις φέτες του ψωμιού σε ταψί, αντί για ζύμη. 
  • Μπορείτε, επίσης, να κάνετε τέλεια κρουτόν για τη σαλάτα σας, κόβοντας τις φέτες του ψωμιού πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια. Τις τοποθετείτε στον φούρνο για λίγα λεπτά και αφού κλείσετε έπειτα τη θερμοκρασία, αφήστε τις μέσα σε αυτόν για μισή ώρα περίπου.
  •  Με τον ίδιο εύκολο τρόπο, φτιάχνετε τριμμένη φρυγανιά, τοποθετώντας απλά τις αποξηραμένες φετούλες ψωμιού στο μπλέντερ.
  • Τέλος, αφήσαμε την πιο γνωστή χρήση του ψωμιού, που εδώ και χρόνια ακούμε από τις γιαγιάδες μας. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, το χθεσινό σας ψωμί, για να μαλάξετε μπιφτέκια, κεφτεδάκια  αλλά και για να παρασκευάσετε μια γευστική ταραμοσαλάτα! 

Με όλους λοιπόν, τους παραπάνω εύκολους και έξυπνους τρόπους, θα καταφέρετε να έχετε άριστης ποιότητας προϊόντα, απαλλαγμένα από κάθε μορφής συντηρητικά και τις περισσότερες φορές και ολικής αλέσεως!!


Related Posts

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η χαρακτηριστικότερη πίτα της Σκοπέλου που διαφέρει από τις πίτες όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ιστορία της ξεκινάει πολύ παλιά, όταν οι αλοννησιώτες βοσκοί έπρεπε να επισκέπτονται τα μικρά νησάκια (Κυρα-Παναγιά, Σκάτζουρα, Γιούρα, Περιστέρα) που βρίσκονται τριγύρω των μεγαλύτερων νησιών για να ελέγξουν τα κοπάδια […]

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

ΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ!

Με ξέρετε τώρα για την αδυναμία μου στη Γαλλία αλλά και για τα γλυκά της! Είναι μια χώρα γνωστή για την υψηλή γαστρονομία της. Κάθε περιοχή είναι γεμάτη με παλιές και νόστιμες συνταγές που δίνονται από γενιά σε γενιά. Από το ορεκτικό έως και το […]Subscribe