προορισμός…γεύση!

Σε αντίθεση με αυτό που μπορούνε να σκεφτούμε, το να τρώμε χωρίς γλουτένη δεν είναι απαραίτητο συνώνυμο της στέρησης. Παρακάτω σας δίνω μερικές ιδέες για να τρώτε καλά και ισορροπημένα χωρίς γλουτένη.

  1. Μαγειρέψτε φρέσκα προϊόντα
    Για μια ισορροπημένη διατροφή και χωρίς γλουτένη, είναι προτιμότερο να φτιάχνετε εσείς τα φαγητά σας στο σπίτι. Έτσι θα ξέρετε τι προϊόντα βάζετε και πως τα μαγειρεύετε. Θα μπορείτε με αυτό το τρόπο να επιλέγετε πάντα φρέσκα προϊόντα. Επιλέξετε εποχικά λαχανικά, κρέας και ψάρι, αυγά και άλλα όσπρια για υγιεινά γεύματα.
  2. Καταναλώστε κίνοα
    Επιλέξτε σπόρους χωρίς γλουτένη, αλλά υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες, όπως το κίνοα , το φαγόπυρο ή ακόμη και το καστανό ρύζι. Τα περισσότερα ψωμιά ή δημητριακά χωρίς γλουτένη μπορεί να είναι ελαφρώς χαμηλότερα σε ίνες. Επιπλέον, βοηθούν στη διατήρηση αμύλου απαραίτητο για τον οργανισμό μας.
  3. Να ετοιμάζετε φαγητά για όλη την εβδομάδα
    Αν δουλεύετε πολλές ώρες και δεν έχετε πολύ χρόνο μέσα στη βδομάδα να μαγειρέψετε, επιλέξτε και ετοιμάστε τα φαγητά σας το σαββατοκύριακο. Πάντα μικρά και ισορροπημένα γεύματα χωρίς γλουτένη. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα βάζετε σε μικρά τάπερ για να τα παίρνετε μαζί σας στο γραφείο. Ή ακόμα και να τα παγώνετε και να τα βγάζετε για το βραδινό.
  4. Ενημερώστε τους φίλους σας
    Εάν είστε καλεσμένοι σε σπίτι φίλων, θα είναι καλύτερο να γνωρίζουν και εκείνοι τη διατροφή σας χωρίς γλουτένη. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην βρεθείτε νηστικοί κατά τη διάρκεια του γεύματος. Ωστόσο, ενημερώστε τους ότι οι σαλάτες και τα λαχανικά είναι κατάλληλες για εσάς ή δώστε τους ιδέες για κάποιο μενού χωρίς γλουτένη. Το πιο απλό; Φέρτε τους το επιδόρπιο, χωρίς γλουτένη, ώστε έτσι όλοι να μπορέσουν να το δοκιμάσουν.
  5. Χρησιμοποιήστε μπαχαρικά
    Η αλήθεια είναι πως τα φαγητά χωρίς γλουτένη μερικές φορές δεν έχουν την ίδια γεύση με τα άλλα. Μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε στα φαγητά σας τα αγαπημένα σας μπαχαρικά για περισσότερη γεύση. Είναι έτσι ένας καλός τρόπος για να τρώτε χωρίς γλουτένη και να συνεχίζετε να απολαμβάνετε το φαγητό σας! Βανίλια, κουρκουμά, μοσχοκάρυδο ή κανέλα θα είναι οι σύμμαχοί σας για αλμυρές ή γλυκές συνταγές.
  6. Τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
    Για να μην λείπει τίποτα στον οργανισμό σας, μη διστάσετε να προσθέσετε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα φύκια, οι σπόροι chia, το λινάρι, το πίτουρο ρυζιού κ.λπ. που θα τα αναζητήσετε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
  7. Παρουσιάστε πρωτότυπα πιάτα
    Ένα όμορφο πιάτο πάντα είναι και πιο νόστιμο! Για να αντικαταστήσετε τα παραδοσιακά σάντουιτς, αντικαταστήστε τις φέτες ψωμιού με κόκκινα φύλλα λάχανου ή σαλάτας, μαζί με λίγες φέτες σολομού ή γαλοπούλα.
  8. Βρείτε εναλλακτικές λύσεις
    Συνήθως χρησιμοποιούμε αλεύρι σταρένιο για μια πιο παχύρευστη σούπα ή μερικές σάλτσες όταν είναι πολύ αραιή. Με μια δίαιτα χωρίς γλουτένη, πρέπει να είστε δημιουργικοί και να βρείτε εναλλακτικές λύσεις, όπως το άμυλο από τη πατάτα ή το καλαμπόκι, για παράδειγμα.
  9. Εμπνευστείτε από νόστιμες συνταγές
    Το να τρώμε χωρίς γλουτένη δεν αποτελεί απαραίτητα περιορισμός. Αν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη ή απλά είναι από επιλογή, ρίξτε μια ματιά στο ιντερνέτ για να βρείτε νέες συνταγές που θα σας κάνουν να θέλετε να τις μαγειρέψετε.
  10. Και για το κολατσιό;
    Επιλέξτε φρέσκα φρούτα και όχι χυμούς, αποφύγετε τις υπερ-γλυκαντικές τροφές και επιλέξτε τους ελαιούχους σπόρους ή τους ξηρούς καρπούς.

1 Comment

  1. Supreme

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *