destination taste!

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ!

10 ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ!

Πιστεύω πως η κάθε νοικοκυρά στη κουζίνα της έχει άπειρα τάπερ και πλαστικά μπολ. Είναι σίγουρα πολύ χρήσιμα αν έχετε μαγειρέψει πολύ φαγητό και θέλετε να το φυλάξετε για την επόμενη μέρα στο ψυγείο.
Προσοχή όμως! Υπάρχουν τρόφιμα που καλύτερα να αποφύγετε να τα φυλάξετε σε πλαστικό. Ποια είναι αυτά
;

1-Το τυρί
Τα τυριά που αγοράζετε από τα σούπερ μάρκετ είναι πάντα συσκευασμένε σε χαρτί. Αν νομίζετε ότι πρέπει να τα βγάλετε από κει και να τα φυλάξετε σε πλαστικό δοχείο, κάνετε λάθος. Το πλαστικό θα αυξήσει τον κίνδυνο την μούχλας ή των βακτηριδίων και θα έχει ως αποτέλεσμα να χαλάσουν το τυρί. Για να αποφύγετε λοιπόν τις στομαχικές διαταραχές, αφήστε το τυρί τυλιγμένο στη χάρτινη συσκευασία του ή να το μεταφέρετε σε γυάλινο μπολ.

2- Η πράσινη σαλάτα
Αν σας περισσέψει πράσινη σαλάτα που έχει ήδη ραντιστεί με την βινεγκρέτ (λάδι, ξίδι, αλάτι, πιπέρι…) μη τη φυλάξετε την υπόλοιπη σε κάποιο τάπερ! Τα λαχανικά θα χάσουν τη φρεσκάδα τους, θα μαραθούν και θα βγάλουν υγρά που σίγουρα δεν θα είναι και πολύ νόστιμα.

3– Το γιαούρτι
Αν φτιάξετε δικό σας γιαουρτάκι, καλό θα ήταν να μη το βάλετε σε πλαστικό μπολ. Προτιμήστε το γυάλινο ή το πήλινο. Τα συσκευασμένα γιαούρτι που αγοράζουμε σε πλαστικά κύπελλα έχουν ειδικές προδιαγραφές αποστείρωσης που στο σπίτι δεν μπορούμε να τηρήσουμε.

4- Τα λαχανικά
Όπως και η σαλάτα , τα λαχανικά αν τα φυλάξετε σε πλαστικά τάπερ, θα χάσουν την φρεσκάδα τους και την τραγανότητά τους.

5- Τα αυγά
Είτε ωμά, είτε μαγειρεμένα… ακόμα χειρότερα αν είναι ανακατεμένα με μαγιονέζα δεν πρέπει να φυλάσσονται σε πλαστικά δοχεία. Ο κίνδυνος της σαλμονέλας είναι μεγάλος.

6- Το κρέας
Εάν έχετε μόλις μαγειρέψει κρέας, αποφύγετε να το βάλετε σε πλαστικό δοχείο, καθώς η γεύση, η υφή και οι διατροφικές του ιδιότητες θα αλλάξουν.

7- Η σούπα
Η σπιτική σούπα μπορεί να φυλαχτεί σε πλαστικό τάπερ αλλά θα πρέπει πρώτα να έχει κρυώσει πολύ καλά. Αν την συσκευάσετε όσο είναι ζεστή, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν βακτήρια.

8- Τα φρούτα
Αν δεν θέλετε τα φρούτα σας να μαλακώσουν και να χάσουν τη θρεπτική τους αξία και τις βιταμίνες, μην τα βάζετε σε πλαστικό. Προτιμήστε ένα γυάλινο βάζο για να ετοιμάσετε τη φρουτοσαλάτα σας.

9- Ο καπνιστός σολομός
Σας έχουν μείνει μερικές φέτες από καπνιστό σολομό; Χρησιμοποιήστε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος και όχι πλαστικό. Θα διατηρήσει έτσι όλη τη φρεσκάδα του και θα αποφύγετε τον κίνδυνο βακτηριδίων.

10- Οι σάλτσες
Ορισμένες σάλτσες δεν φυλάσσονται σε πλαστικό. Ειδικά οι σάλτσες με μαγιονέζα, γάλα ή κρέμα γάλακτος. Όσες δεν περιέχουν αυγό ή γαλακτοκομικό μπορούν να μπουν σε πλαστικό, αρκετή να έχουν κρυώσει καλά.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

CHEESECAKE ΜΕ ΜΗΛΑ ΠΟΣΕ ΣΕ PELEANO

Το Peleano Sparkling Tale, παρασκευάζεται από ξηρό μοσχάτο με φυσικά αρώματα λουλουδιών και lime και στα μήλα δίνει ιδιαίτερη ένταση και γεύση. Σας προτείνω να το σερβίρετε δροσερό μαζί με το cheesecake.

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΨΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια ιδιαίτερη συνταγή από την αγαπημένη Ντίνα για το γλυκό της εβδομάδας. Κύριο συστατικό της συνταγής αποτελούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα ( γάλα & κρέμα γάλακτος) τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία.