destination taste!

10 ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΛΟΥΔΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

10 ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΛΟΥΔΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Η μπανάνα, δεν σας το κρύβω, είναι ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα. Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά, έβαζα πάντα στη τσάντα τους, μια μπανάνα για το σχολείο. Οι μπανάνες όχι μόνο έχουν αυτή την (ακαταμάχητη) γλυκιά γεύση είναι και παράλληλα ένα πολύ πρακτικό φρούτο αφού δεν χρειάζεται καν μαχαίρι για να το καθαρίσεις ή να το κόψεις!
Έχετε σκεφτεί όμως τι  θα μπορούσατε να κάνετε με τη φλούδα μιας μπανάνας πριν τη πετάξετε στα σκουπίδια; Το δέρμα της μπανάνας περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μπορεί έτσι να μας βοηθήσει από το μαγείρεμα μέχρι και σε θέματα υγείας και ομορφιάς. Βρείτε παρακάτω τα 10 ασυνήθιστα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με μια φλούδα μπανάνας:

  • Να τη φάτε!
    Ναι καλά διαβάσατε! Η φλούδα της μπανάνας τρώγεται. Εάν λοιπόν θέλετε να τη δοκιμάσετε, αφήστε την να βράσει για 10 λεπτά και μετά βάλτε την στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Μπορείτε να την φάτε είτε σκέτη είτε με κάποιο γιαούρτι, κομπόστα κτλ. Μη ξεχάσετε πριν βάλετε τη φλούδα να βράσει, να τη πλύνετε πολύ καλά.
  • Λαμπερά νύχια!
    Αν καπνίζετε, θα έχετε παρατηρήσει πως τα νύχια και τα δάχτυλα σας έχουν κάποια σημάδια ή ίσως κιτρινίζουν. Μη μου πείτε πως αυτό σας αρέσει, ειδικά σε μια γυναίκα. Για να εξαφανίσετε λοιπόν τα σημάδια της νικοτίνης, πάρτε τη φλούδα και τρίψτε τα νυχιά σας με το εσωτερικό της. Αν έχετε κάποιο φίλο καπνιστή ο οποίος δεν μπορεί να κόψει το τσιγάρο, προτείνετε του επίσης να δοκιμάσει τη μπανάνα!
  • Δράση κατά τη φαγούρας!
    Εάν είστε ο αγαπημένος στόχος των εντόμων το καλοκαίρι ή αν για παράδειγμα τσιμπιέστε εύκολα από τσουκνίδες, σας έχω τη λύση: πριν πάτε στο φαρμακείο πάρτε μια φλούδα μπανάνας και τρίψτε την στο σημείο που σας τρώει!
  • Αστραφτερά δόντια!
    Αυτό ήταν ένα μικρό κόλπο της γιαγιάς μου. Για να έχετε λεύκα δόντια σαν το γάλα, τρίψτε τα τακτικά (πολλές φορές την εβδομάδα) με το εσωτερικό της φλούδας. Ίσως να σας φανεί λίγο χαζό όταν θα το κάνετε αλλά το αποτέλεσμα θα είναι άμεσο! Ένα ωραίο χαμόγελο θέλει και ωραία δόντια!
  • Δράση κατά των ρυτίδων!
    Η μπανάνα είναι ένα φρούτο πλούσιο σε κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες Α, Β και Ε. Το ίδιο και το δέρμα της! Και καθώς όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά λειτουργούν εξαιρετικά στη διατήρηση της ελαστικότητα του δέρματος, μην διστάσετε να βάζετε τακτικά στο πρόσωπό σας μερικές φλούδες μπανάνας. Θα αποφύγετε έτσι την εμφάνιση των άσχημων ρυτίδων.
  • Γυαλίζει τα ασημικά!
    Εμείς οι νοικοκυρές ξέρουμε πόσο δύσκολος είναι ο καθαρισμός των ασημικών! Τα ασημικά είναι πραγματικά πολύ ωραία όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, τί κάνετε όμως αν είναι θαμπά; Για να αποφύγετε όλη αυτή τη κούραση και την απογοήτευση, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να τα κάνετε να λάμψουν: να τα καθαρίσετε και να τα τρίψετε με νερό στο οποίο έχετε αφήσει να μουσκευτεί μια φλούδα μπανάνας. Περίεργο, αλλά αποτελεσματικό!
  • Γυαλίζει τα παπούτσια!
    Τα δερμάτινα παπούτσια είναι εντυπωσιακά και όμορφα! Χρειάζονται όμως συχνή συντήρηση για να είναι πάντα γυαλιστερά και καθαρά. Αν έχετε ξεμείνει από κερί για παπούτσια μη μου πανικοβάλλεστε, σας έχω τη τέλεια λύση! Απλά τρίψτε τα με το εσωτερικό μιας φλούδας μπανάνας, και στη συνέχεια σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί. Τα παπούτσια σας θα μοιάζουν σαν καινούργια!
  • Φτιάξτε ξύδι!
    Το ξύδι μπανάνας το γνωρίζετε; Είναι ένα τέλειο ξύδι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δίνετε επιπλέον γεύση στις σαλάτες σας! Για να το ετοιμάσετε στο σπίτι, απλά βάλτε τις φλούδες μπανάνας σε ένα βάζο γεμάτο με λευκό ξύδι για μια εβδομάδα. Μόλις το μίγμα φιλτραριστεί, θα έχετε ένα 100% φυσικό ξύδι μπανάνας!
  • Όχι στο σκληρό κρέας!
    Μερικές φορές κάποια κομμάτια κρέατος με σάλτσα που φτιάχνετε στο φούρνο, γίνονται αρκετά ξηρά ή και σκληρά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για να μη γίνει αυτό, μπορείτε να προσθέσετε μια φλούδα μπανάνας στο ταψί πριν το βάλετε στο φούρνο: εκτός από ότι κάνει καλό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, το κρέας θα γίνει πιο μαλακό.
  • Φτιάξτε λίπασμα!
    Με όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει η φλούδα μπανάνας γίνεται πολύ καλό λίπασμα! Για να έχετε φυτά που θα ζηλεύουν όλοι, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα λίπασμα μπανάνας βάζοντας τις φλούδες μπανάνας μέσα σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό. Μόλις το μίγμα φιλτραριστεί καλά, μπορείτε να ψεκάζετε τα φυτά σας με αυτό αναμειγνύοντας πάντα 1 λίτρο υγρού λιπάσματος με 5 λίτρα νερό.
Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ… ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥ

Το ψωμί χωρίς γλουτένη φημολογείται ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Λογικό… αφού η γλουτένη που περιέχει το κανονικό αλεύρι που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή του ψωμιού, δίνει στη ζύμη ελαστικότητα και βοηθάει στο φούσκωμα! Παρ’ όλ’ αυτά, τίποτα δεν είναι δύσκολο να γίνει αν […]