προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη

  1. Σε ένα μπολ βάζω τα ¾ φλιτζανιού χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα κατά μέρος για 15 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το κοσκινισμένο αλεύρι και προσθέτω το αλάτι. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι τα υλικά αρχικά να αναμειχθούν και, σταδιακά, να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώνω για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Την αλείφω με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζω το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνω σε ένα χλιαρό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει καλά.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το βούτυρο, μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω πασπαλιστά το κορν φλάουρ και το ανακατεύω ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτω το ζεστό γάλα και συνεχίζω το έντονο ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια που θα σχηματιστούν. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τα τριμμένα τυριά, τα χτυπημένα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα.

Για την πίτα

  1. Βάζω τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και με τον πλάστη την ανοίγω σε φύλλο με διάμετρο περίπου 4 εκ. μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού. Τη στρώνω στο λαδωμένο ταψί, εφαρμόζοντάς την καλά και στα τοιχώματα.

  2. Αδειάζω στο ταψί τη γέμιση και το βάζω στο φούρνο. Ψήνω την τυρόπιτα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Τη σερβίρω χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Keywords: τυροπιτα ανοιχτη ζυμη πεϊνιρλι

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Terrific

  1. germar

    Terrific