προορισμός…γεύση!

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι ίσως από τις πιο εορταστικές περιόδους του χρόνου. Είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε ξανά, κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα και να νιώσουμε το πνεύμα της αγάπης και της προσφοράς.
Τα καλέσματα στο σπίτι δεν σταματούν και τα λουκούλλεια τσιμπούσια με εντυπωσιακά εδέσματα είναι ατελείωτα. Η νοικοκυρά, ζει με το άγχος να προλάβει τα πάντα και κυρίως να οργανώσει το μενού της γιορτής θέλοντας να προσφέρει το καλύτερο σε φίλους και συγγενείς.
Δεν χρειάζεται άγχος… Μπορούμε με απλά και ταπεινά υλικά να ετοιμάσουμε άκρως εντυπωσιακά και φυσικά νοστιμότατα πιάτα που δεν τους λείπει τίποτα από την λάμψη της γιορτής. Αφράτες ζύμες, βουτυρένιες σφολιάτες, τραγανά φύλλα κρούστας και Βηρύτου, συνθέτουν ένα «σπιτικό», απλό μενού, με πινελιές πρωτοτυπίας, χωρίς ακραίους πειραματισμούς που μπορεί να σοκάρουν τους «δύσκολους».
Βοηθός μου… η ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ, που από το 1990, ασχολείται με την παραγωγή προϊόντων ζύμης. Σφολιάτα, ζύμη κουρού, κανταΐφι αλλά και φύλλο κρούστας, χωριάτικο, Βηρυτού… έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να με εντυπωσιάζουν με την σταθερότητα των προϊόντων τους αλλά και την συνέπεια στην ποιότητα. Οι συνταγές τους, παραδοσιακές με αγνά υλικά αλλά και τρόπο παραγωγής βασισμένο στις πεπειραμένες νοικοκυρές.

Οι συνταγές της γιορτής

ΤΑ ΠΡΩΤΑ

ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, ΠΕΚΟΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
Τραγανά πικάντικα πιτάκια που γίνονται εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας «Τα Φυλλαράκια» ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ, συνοδεύουν τέλεια το ποτό σας.

ΑΛΜΥΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ
Κλέψτε την παράσταση  με μία εύκολη αλλά συγχρόνως και εντυπωσιακή αλμυρή τούρτα φτιαγμένη με φύλλο καταϊφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ.

ΟΙ ΠΙΤΕΣ

ΔΙΠΛΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
Η παρακάτω πρόταση ξεπερνά τις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών ουρανίσκων, στη συνταγή χρησιμοποιούμε φύλλο χωριάτικο ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ σε σχήμα παραλληλόγραμμο και στρογγυλό για τραγανό αποτέλεσμα.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ, ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Έξυπνη ιδέα για να χρησιμοποιήσουμε την περισσευούμενη γέμιση της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας μας απλά χρησιμοποιώντας το μαλακό και ανθεκτικό φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ.

ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Η αφράτη και βουτυρένια σφολιάτα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ αγκαλιάζει το πικάντικο ρολό κοτόπουλο απογειώνοντάς το!

ΤΑ ΓΛΥΚΑ

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ, ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Εθιστικές, γιορτινές μπουκίτσες που συνδυάζουν ζύμη κουρού και φύλλο καταϊφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ με σοκολάτα και δαμάσκηνα που λιώνουν ηδονικά στο στόμα.

ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΣΜΕΟΥΡΑ
Άλλη μία νόστιμη συνταγή με σφολιάτα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ παντρεμένη με κρέμα γιαουρτιού και σμέουρα, άκρως απολαυστικό και χριστουγεννιάτικο.

1 Comment

  1. Flavorful

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *