προορισμός…γεύση!

Μετά από το cupcake, το layer cake, και το pinate cake, φαίνεται πως το σάντουιτς κέικ ήρθε να κάνει και αυτό την επανάστασή του! Αυτά τα μικρά ατομικά και γρήγορα παρασκευάσματα έχουν γίνει πολύ στη μόδα τώρα τελευταία. Όσοι αγαπάτε τις αλμυρές λιχουδιές, σας έχω καλά νέα αφού το σάντουιτς κέικ είναι… 100% αλμυρό και τρώγεται κρύο. Σας βρήκα τη συνταγή να το δοκιμάσετε και εσείς και είμαι σίγουρη πως θα κολλήσετε κυριολεκτικά με αυτό το εντυπωσιακό και νόστιμο κέικ!
Πριν όμως βγάλτε το μίξερ και τα μπολ σας για να ετοιμάσετε τη συνταγή, να ξέρετε πως το σάντουιτς κέικ είναι μια αλμυρή παρασκευή εμπνευσμένη από μια φινλανδική σπεσιαλιτέ που επανεξετάστηκε και ονομάζετε Smörgåstårta! Δεν ξέρω αν καταφέρατε να το διαβάσετε, εγώ πάντως ακόμα δυσκολεύομαι!
Πάντως μπορούμε να πούμε πως το σάντουιτς κέικ μοιάζει λίγο σαν το layer κέικ (μια παρασκευή που, μόλις κοπεί, αποκαλύπτει πολλές στρώσεις η μία πάνω στην άλλη για ένα μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα). Όμως το σάντουιτς κέικ είναι ένα μια δημιουργία, την οποία θα μπορείτε να σερβίρετε ως απεριτίφ ή ορεκτικό αλλά όχι σαν επιδόρπιο!
Στην πραγματικότητα, το κέικ σάντουιτς μοιάζει λίγο σαν τις μπόμπες ψωμιού, αφού οι διαφορετικές στρώσεις είναι φτιαγμένες από ψωμί και κρύες γαρνιτούρες. Σε αντίθεση με τις μπόμπες, οι στρώσεις του κέικ σάντουιτς δεν είναι φτιαγμένα από ψωμί του τοστ αλλά τρώγονται σαν ένα «πραγματικό» γλυκό: κομμένο σε κομμάτια με μαχαίρι και πιρούνι παρακαλώ! Ειλικρινά, αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και να φτιάξετε ένα αξέχαστο απεριτίφ, το σάντουιτς κέικ τα έχει όλα: πρωτότυπο, κομψό, κρύο και ελαφρύ, είναι το αλμυρό κέικ που θα σας βρει όλους σύμφωνους!
Και το καλύτερο; Δεν απαιτεί να είστε ο σεφ των σεφ για να το φτιάξετε! Θα μπορέσετε έτσι να τους εντυπωσιάσετε όλους! Όμως να ξέρετε πως υπάρχουν 3 απλά αλλά σημαντικά βήματα για να έχετε ένα κέικ σάντουιτς τόσο ωραίο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά:
 1. Το ψωμί. Είναι η βάση της παρασκευής και ως εκ τούτου το νούμερο 1 συστατικό! Για ένα κέικ σάντουιτς νόστιμο και εντυπωσιακό, θα πρέπει να επιλέξετε διάφορα και νόστιμα ψωμιά (ψωμί με ολική αλέσεως, ψωμί σικάλεως, ψωμί με δημητριακά… κλπ). Θα πρέπει όμως η ψίχα του ψωμιού να έχει μικρή κυψέλωση, διαφορετικά, το σάντουιτς κέικ μπορεί να γίνει δύσκολο να κοπεί.
2. Η γέμιση. Όπως μια κλασσική μπόμπα, μπορείτε να το γεμίσετε με ότι θέλετε εσείς: τζατζίκι, σολομό, τυρί, διάφορες μους, πατέ, στήθος κοτόπουλο, λαχανικά εποχής… όλα επιτρέπονται! Σας το έχω ξαναπεί, φαντασία θέλει και όρεξη.
3. Η τελευταία πινελιά, το γλάσο. Σε αυτή τη συνταγή το γλάσο είναι πολύ σημαντικό. Με αυτό το τρόπο καταφέρνουνε να φτιάξουμε μια εντυπωσιακή παρασκευή που θα θυμίζει τούρτα. Και είναι πολύ απλό, το γλάσο εδώ θα είναι ένα φρέσκο λευκό τυρί που θα βάλετε πάνω σε όλο το ψωμί περίπου μία ώρα πριν το σερβίρετε. Και μη ξεχνάτε μπορείτε να προσθέσετε ακόμα 2-3 πινελιές: μερικές φέτες ραπανάκι, καρότο ή αγγούρι για παράδειγμα γύρω- γύρω ή ακόμα και μερικά βρώσιμα λουλούδια στην κορυφή, τριμμένο λάχανο ή μπρόκολο, ή φρέσκο άνηθο κ.λπ… Εξαρτάτε πάντα με την εποχή που θα το ετοιμάσετε!

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *