προορισμός…γεύση!

Το ρύζι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες του αναπτυσσόμενου κόσμου και βασικό συστατικό της διατροφής για την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην  Ευρώπη, η καλλιέργεια και παραγωγή του ρυζιού είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την οικονομία όσο και για την περιβαλλοντική της διάσταση.

Το εθνικό πάρκο Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, ως μια από τις σημαντικότερες περιοχές καλλιέργειας ρυζιού στην Ελλάδα  και το εθνικό πάρκο της Αλμπουφέρας, στη Βαλένθια, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές  Natura 2000.  Η καλλιέργεια του ρυζιού στις περιοχές αυτές, συμβάλλει στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, στην αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, στη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, χωρίς να μπορούμε να εξαιρέσουμε τη σημαντικότατη συμβολή στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών, που επιτυγχάνεται μέσω της εργασιακής απασχόλησης που προσφέρει.

Οι κύριες ποικιλίες του Ευρωπαϊκού Ρυζιού που παράγονται στις περιοχές αυτές, είναι οι Καρολίνα και Ρονάλντο, οι οποίες παρουσιάζουν εξαιρετικής ποιότητας χαρακτηριστικά, αφού διαθέτουν την ιδανική ποσότητα αμύλου, που συντελεί στην διατήρηση της υφής και της σταθερότητας του ρυζιού, κανοντάς το σπυρωτό κατά μαγείρεμα με κρεμώδη και βελούδινη υφή ταυτόχρονα.

Το πρόγραμμα EURICE (Ενέργειες Ενημέρωσης και προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία) είναι μια ευρωπαϊκή δράση με κύριο στόχο την ανάδειξη της βιώσιμης πτυχής που αφορά το Ευρωπαϊκό Ρύζι.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους καταναλωτές σχετικά με ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας και ιδιαίτερα ασφαλές, το οποίο καλλιεργείται και παράγεται τηρώντας τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Περισσότερες πληροφορίες : https://www.europeanrice.eu/ & https://www.facebook.com/europeanrice/

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *