προορισμός…γεύση!

Τούρτα με καραμελωμένα αχλάδια και παντεσπάνι φουντουκιού

Τούρτα με καραμελωμένα αχλάδια και παντεσπάνι φουντουκιού

4 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 55 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 10 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τη βάση

Για τα αχλάδια

Για την κρέμα

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση

  1. Βάζω τα φουντούκια στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν πούδρα. Χωρίζω τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάω τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

  2. Βάζω τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το κονιάκ, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάω καλά. Προσθέτω τη μαρέγκα σε δύο δόσεις και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Τέλος προσθέτω την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύω.

  3. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.

  4. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αέρα για 20-25 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τη βάση να σταθεί για 15 λεπτά. Αφαιρώ τα τοιχώματα, αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Για τα αχλάδια

  1. Καθαρίζω τα αχλάδια και τα κόβω σε μικρούς κύβους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω τα αχλάδια και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τη ζάχαρη, ανακατεύω και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το κονιάκ. Αφήνω τα αχλάδια να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Πασπαλίζω με το κορν φλάουρ, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Τα αφήνω να κρυώσουν.

Για την κρέμα και την συναρμολόγηση

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί.

  2. Βάζω το τυρί κρέμα σε ένα άλλο μπολ και το αφρατεύω με το μίξερ. Προσθέτω την άχνη και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτω τη βανίλια και μόλις ενωθεί στο μείγμα σταματάω το μίξερ. Προσθέτω την σαντιγί σε 2 δόσεις και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Ρίχνω τα κρύα αχλάδια με την καραμέλα τους και ανακατεύω απαλά.

  3. Κόβω το κέικ με ένα πριονωτό μαχαίρι οριζόντια σε δύο δίσκους. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών και αδειάζω την κρέμα. Ισιώνω με μια σπάτουλα και καλύπτω με τον δεύτερο δίσκο (την κομμένη πλευρά προς τα πάνω). Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες.

  4. Ξεφορμάρω την τούρτα και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη. Αν θέλετε, μπορείτε να καραμελώσετε φουντούκια και 1 ολόκληρο αχλάδι για να τη διακόσμηση.

Keywords: τούρτα καραμελωμένα αχλάδια παντεσπάνι φουντουκιού

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Really good!

  1. manyrone

    Really good!