προορισμός…γεύση!

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι η ρίζα του φυτού Zingiber η οποία χρησιμοποιείται στην ιατρική αλλά και ως μπαχαρικό στο φαγητό. Η αλήθεια είναι πως το τζίντζερ είναι ένα περίεργο μπαχαρικό με ένα ιδιαίτερο σχήμα. Η πικάντικη, ζεστή, «ωμή» γεύση του, μεταμορφώνετε στο μαγείρεμα.

Επιλέξτε σωστά το τζίντζερ
Προτιμήστε το φρέσκο τζίντζερ που είναι πολύ πιο νόστιμο από το αποξηραμένο. Η ρίζα του έχει ένα πιο φρέσκο άρωμα και είναι λιγότερο πικάντικο από τη σκόνη. Μην διστάσετε να αγοράσετε αρκετή ποσότητα και να την παγώσετε, κομμένη σε κομμάτια. Μπορείτε επίσης να βρείτε τζίντζερ σε μορφή κρέμας μέσα σε βάζο, έτοιμο για χρήση (μόνο στα βιολογικά καταστήματα). Διατηρείται στο ψυγείο αλλά και στην κατάψυξη. Για τα γλυκά σας, επιλέξτε το τζίντζερ κονφί που θα δώσει μια φρεσκάδα στα μπισκότα και στα κέικ.Το τζίντζερ κάνει καλό και στην υγεία μας. Είναι ιδανικό για πεπτικές διαταραχές, αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες.

Πως να το μαγειρέψετε
Το αποξηραμένο τζίντζερ θα το βρείτε σε διάφορα μείγματα μπαχαρικών αλλά και σκέτο. Το ζεστό άρωμα του ζωντανεύει όλα τα φαγητά κατσαρόλας αλλά και τα φουρνιστά. Ελαφραίνει το κόκκινο κρέας και τα λιπαρά ψάρια. Το χρησιμοποιούμε και στα γλυκίσματα (κέικ, τάρτες, μελόψωμο) και συνδυάζεται τέλεια με τη μαύρη σοκολάτα, το λάιμ και τα εξωτικά φρούτα.Συνδυάζεται επίσης υπέροχα με χοιρινό κρέας, ψάρια, θαλασσινά, μελιτζάνες, σκόρδο, ρόφημα καρύδας, φιστίκι, επιδόρπια φρούτων (ανανά, αχλάδι), σοκολάτα.

1 Comment

  1. Excellent!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *