προορισμός…γεύση!

Ένα μεθυστικό σεμινάριο με θέμα τα μονοποικιλιακά τσίπουρα Δεκαράκι, είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την ξεχωριστή βραδιά.
Μαζί μας η οινολόγος κ. Βασδαβάνου που μας έμαθε να ξεχωρίζουμε τις ποικιλίες αλλά και για να μας μιλήσει και για την ιστορία της οικογένειας Δεκαράκι.
Ξεκίνησαμε τη δοκιμή με το «Δεκαράκι Μαλαγουζιά». Πρόκειται για λευκή ποικιλία σταφυλιών πολύ ευαίσθητη. Μια ποικιλία με λεπτά και κομψά αρώματα, αναδεικνύονται άψογα με την πολλαπλή επαναπόσταξη στους παραδοσιακούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες, δίνοντας ένα απόσταγμα φίνο και εκλεκτό.
Για το «Δεκαράκι Μαλαγουζιά» επέλεξα να φτιάξω ένα αλμυρό κέικ με καπνιστή μπριζόλα, κασέρι και μαριναρισμένα σύκα που ταίριαξε απόλυτα.
Συνεχίζοντας την γευστική δοκιμή, απολαύσαμε το «Δεκαράκι Ροδίτη». Ένα απόσταγμα Ροδίτη που έχει πιο ήπια αρώματα και ταιριάζει αρμονικά με αλείμματα αλλά και θαλασσινές γεύσεις. Επιλογή μου για να το συνοδέψω μια ανάλαφρη μους ταραμά που κυριολεκτικά ξετρέλανε όσους δοκίμασαν αυτό το «πάντρεμα».
Για το τέλος, αφήσαμε το στιβαρό «Δεκαράκι Μοσχάτο». Με καταγωγή από το χωριό Δαμάσι Τυρνάβου, εκεί όπου φημίζεται για τον αμπελώνα Μοσχάτου, το εξαιρετικό Τσίπουρο «Δεκαράκι Μοσχάτο» ήταν το ιδανικό για να συνοδέψει τις «Τσιπουράτες» γαρίδες με φινόκιο που ετοίμασα.
Και φυσικά, ένα τέτοιο diner class δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς επιδόρπιο. Μεθυστικά pancakes με «Δεκαράκι Ροδίτη» στο μείγμα, αλλά και δύο ανάλαφρες κρέμες (βανίλια -σοκολάτα) ήταν ότι έπρεπε για να κλείσει γλυκά η βραδιά μας.

1 Comment

  1. Exciting!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *