προορισμός…γεύση!

Prep Time 40 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 40 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για τις φράουλες με μαστίχα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Ντύνω με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. (ή ένα στρογγυλό ταψάκι ίδιας διαμέτρου με αποσπώμενα τοιχώματα).

  2. Βάζω στον κάδο του μπλέντερ τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα δουλεύω μέχρι να φτιάξω ένα λασπώδες μείγμα. Το αδειάζω στην ταρτιέρα (ή στο ταψάκι) και το απλώνω με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα. Το πιέζω καλά με τη ράχη του κουταλιού για να ισιώσει και να πατηθεί καλά. Βάζω την ταρτιέρα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι η βάση να σφίξει καλά.

Κρέμα

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα σαν γιαούρτι. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, χτυπάω για λίγο μέχρι να ενωθεί καλά με την κρέμα και προσθέτω το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα.

  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζω τη σκόνη φρουί ζελέ και το χλιαρό γάλα, ανακατεύω καλά μέχρι η σκόνη να λιώσει και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με την κρέμα. Ανακατεύω καλά με τη σπάτουλα.

Τάρτα

  1. Βγάζω την παγωμένη βάση από το ψυγείο και αδειάζω από πάνω την κρέμα που ετοίμασα. Ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού, σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και ξαναβάζω την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι η κρέμα να σφίξει.

Μαριναρισμένες φράουλες

  1. Ζεσταίνω το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και προσθέτω τις κομμένες φράουλες. Τις σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, ανακινώντας έντονα το τηγάνι πότε-πότε (δεν τις ανακατεύω με κουτάλα για να μην κομματιαστούν), μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το λικέρ, ανακινώ έντονα το τηγάνι και ρίχνω το μέλι. Ανακατεύω πολύ απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνω τη φωτιά. Μαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να δέσει το υγρό και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το μείγμα να γίνει χλιαρό.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζω την τάρτα από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Κόβω την τάρτα σε τρίγωνα κομμάτια και τα μοιράζω σε πιάτα. Βάζω από 1 - 2 κουτ. σούπας μαριναρισμένες φράουλες με το σιρόπι τους και σερβίρω.

    Τάρτα με φράουλες
Keywords: τάρτα με φράουλες μαριναρισμένες με μαστίχα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Excellent!

  1. germar

    Excellent!