προορισμός…γεύση!

Prep Time 30 λεπ Cook Time 25 λεπ Rest Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 55 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη

  1. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη αμυγδάλου και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύω. Ρίχνω μέσα και τα κομματάκια βουτύρου και αρχίζω να τα τρίβω με τα δάχτυλά μου στο μείγμα του αλευριού, μέχρι τα κομματάκια να λιώσουν και το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα ή με ψιλοτριμμένο τυρί.

  2. Σε ένα μπολάκι χτυπάω το ένα αυγό με 2 κουταλιές κρύο νερό και τα ρίχνω στο ψιχουλιαστό μείγμα. Ανακατεύω με τα χέρια μου γρήγορα (ώστε να μην ζεσταθεί το βούτυρο), μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.

  3. Bγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνω για 5 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς και την ανοίγω με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο στρογγυλό, με πάχος 1/2 εκ. και διάμετρο περίπου 30 εκ., δηλαδή μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας.

  4. Βουτυρώνω μια ταρτιέρα (ή ένα ρηχό ταψάκι) με διάμετρο 22 x 24 εκ. και στρώνω εκεί το φύλλο της ζύμης, εφαρμόζοντάς το καλά και στα τοιχώματα. Τρυπάω τη ζύμη με ένα πιρούνι, σε πολλά σημεία, ώστε να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Αν έχω χρόνο, βάζω τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο, για άλλη 1 ώρα, αλλιώς συνεχίζω τη διαδικασία. Στρώνω πάνω στη ζύμη ένα κομμάτι λαδόκολλας, αδειάζω εκεί μια-δυο χούφτες ρύζι και την ψήνω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά και να στεγνώσει καλά. Τη βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ τη λαδόκολλα με το ρύζι, την αφήνω να κρυώσει και την αλείφω με το δεύτερο αυγό (ελαφρώς χτυπημένο). Την ψήνω για άλλα 3 λεπτά, ώστε το αυγό να στεγνώσει και να δημιουργηθεί μια αδιάβροχη κρούστα που θα προστατέψει τη ζύμη από το υγρό μείγμα της γέμισης, παραμένοντας τραγανή. Αφήνω το φούρνο αναμμένο, πάντα στους 160°C.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει απλώς χλιαρή, και αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω τη χλιαρή κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο ακόμη, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να παραμείνει αφράτο το μείγμα.

Για την τάρτα

  1. Αδειάζω το μείγμα της γέμισης πάνω στην ψημένη βάση ζύμης και την ξαναβάζω στο φούρνο. Ψήνω την τάρτα για 25 λεπτά, μέχρι η κρέμα να σφίξει.

  2. Τη βγάζω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει τελείως. Όταν πρόκειται να τη σερβίρω, την πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και την καίω για μερικά δευτερόλεπτα με το φλόγιστρο, μέχρι η ζάχαρη να γίνει καραμέλα. Τη σερβίρω αμέσως.

    Τάρτα κρεμ μπρουλέ
Keywords: τάρτα κρεμ μπρουλέ

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Supreme

  1. sophiemcbeath4

    Supreme