προορισμός…γεύση!

Σοκολατόπιτα... για μεγάλα παιδιά!

Σοκολατόπιτα… για μεγάλα παιδιά!

5 from 1 vote
4 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 12 ώρα Total Time 12 ώρες 50 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τη σοκολατόπιτα

Για το γλάσο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Από την προηγούμενη ημέρα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 - 26 εκ.

  2. Σε ένα μπεν μαρί (δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω από μία μεγαλύτερη στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και τα ζεσταίνω, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα βελούδινο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτω ελάχιστο αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και την κρυσταλλική και ανακατεύω με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια προσθέτω ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος, ρίχνω το κορν φλάουρ, ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα αυτό στο ταψάκι.

  3. Ψήνω τη σοκολατόπιτα για 30 λεπτά και την αφήνω να κρυώσει καλά. Τη μεταφέρω σε μια πιατέλα, την καλύπτω καλά με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για όλο το βράδυ (ή για 12 ώρες).

Για το γλάσο (το ετοιμάζω την επόμενη ημέρα ή 2 – 3 ώρες πριν το σερβίρισμα)

  1. Στο μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και προσθέτω το ποτό. Ανακατεύω καλά για να ενωθούν πλήρως τα υλικά και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς.

  2. Βγάζω τη σοκολατόπιτα από το ψυγείο και την ακουμπάω σε μια σχάρα, τοποθετημένη πάνω σε μια μεγάλη λαδόκολλα. Την περιχύνω παντού με το ζεστό (όχι καυτό) γλάσο, την αφήνω κατά μέρος για 5 λεπτά και σερβίρω.

Keywords: σοκολατόπιτα, για μεγάλα παιδιά!

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Terrific

  1. germar

    Terrific