προορισμός…γεύση!

Μπορούμε να πούμε πως το μάγουλο μοσχαρίσιο γίνεται σιγά- σιγά η νέα αγάπη των ελληνικών εστιατορίων. Μη σας τρομάζει που ακούτε μοσχαρίσιο μάγουλο είναι και αυτό ένα νόστιμο κρέας που πρέπει απλώς να ξέρετε να το μαγειρεύετε καλά. Έχει και αυτό το τρόπο του! Είναι ένα κρέας που συχνά παραμελείτε, διότι προτείνεται από τον κρεοπώλη μαζί με το κεφάλι. Ωστόσο, είναι ιδανική για σούπα με διάφορα λαχανικά ή ακόμα και στιφάδο. Και το καλύτερο; δεν είναι καθόλου ακριβό! Αλλά τελικά πώς το μαγειρεύουμε έτσι ώστε να είναι πολύ νόστιμο και μαλακό ; Να ξέρετε πως μπορείτε να το μαγειρέψετε στη χύτρα ή ακόμα και στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για να έχετε ένα τρυφερό κρέας που θα λιώνει στο στόμα. Αν έχετε και καλεσμένους θα χρειαστείτε περίπου 200 γραμμάρια κρέατος ανά άτομο και μη διστάσετε να το ετοιμάσετε νωρίτερα. Είναι ένα κρέας που τρώγεται πολύ καλά όταν ξανά ζεσταίνετε.

Στο φούρνο
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 150°C. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε ένα καρότο, ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε τα με λίγο ελαιόλαδο, μαζί με λίγο θυμάρι και ένα φύλλο δάφνης. Προσθέστε το κρέας και αφήσετε το να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε, ρίξτε και ένα κύβο ζωμό και αφήστε το να πάρει μια πρώτη βράση. Εάν είναι απαραίτητο, με μια τρυπητή κουτάλα βγάλετε οποιοδήποτε λίπος εμφανιστεί. Ρίξτε το φαγητό σε ένα πυρέξ με καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 2 ώρες και 30 λεπτά. Όταν ψηθεί το κρέας και το βγάλετε από το φούρνο, τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό. Μπορείτε αν θέλετε να ανακατέψτε το ζωμό του κρέατος με λίγο αλεύρι για να αποκτήσετε μια παχιά σάλτσα. Απολαύστε αμέσως!

Στη χύτρα
Η χύτρα είναι ο πιο γρήγορος τρόπος μαγειρέματος. Έτσι θα μπορείτε να μαγειρεύετε εύκολα το κρέας αυτό. Ξεκινήστε και κόψτε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Σοτάρετε τα στη χύτρα με ένα κρεμμύδι που θα έχετε ψιλοκόψει. Σβήστε το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ενώ ξύστε καλά τους χυμούς που θα έχουν δημιουργηθεί στη χύτρα με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε τα καρότα που θα έχετε κόψει σε ροδέλες και τα μανιτάρια, στο τέλος βάλτε πιπέρι και αλάτι. Κλειδώστε τη χύτρα όπως κάνετε κάθε φόρα, και μόλις σφυρίξει το κοκοράκι αφήστε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά. Με τη χύτρα το κρέας σιγοβράζει γρηγορότερα. Εάν τώρα δεν έχετε χύτρα, μπορείτε να το μαγειρέψετε με τον ίδιο τρόπο σε μια κατσαρόλα για 2 ώρες περίπου, ανακατεύοντας που και που.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *