προορισμός…γεύση!

Η πατάτα είναι ένα από τα αγαπημένα λαχανικά των γάλλων αλλά και των ελλήνων. Είτε σε πουρέ, βραστές, τηγανητές ή στο φούρνο, είναι το αγαπημένο συνοδευτικό όλων μας και δεν σας κρύβω πως αρέσει να τις τρώμε σε όλες τις μορφές πολλές φορές την εβδομάδα!
Μέχρι όμως να βρεθεί στο πιάτο μας, υπάρχει η διαδικασία του ξεφλουδίσματος… που δεν αρέσει σε κανέναν! Και πιστεύω πως εκεί που δυσκολευόμαστε περισσότερο είναι στις βραστές πατάτες. Δεν ξέρουμε πως να τις πιάσουμε για να μη καούμε. Με λίγα λόγια γίνεται ένας εφιάλτης!
Τέρμα όμως όλα αυτά, από δω και πέρα θα ακούτε ξεφλούδισμα πατάτας και θα σας φαίνεται παιχνιδάκι!
Το κόλπο αυτό δεν απαιτεί να έχετε κάτι περίεργο ή περίπλοκο στη κουζίνα σας. Απλά θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι και μια σαλατιέρα που θα έχετε γεμίσει με πολύ κρύο νερό (ή αν θέλετε κρύο νερό με παγάκια). Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τις πατάτες σας σε λίγα δευτερόλεπτα, ακολουθείτε τα εξής βήματα:
1. Πριν βάλετε τις πατάτες να βράσουν, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κάνετε μια μικρή (όχι πολύ βαθιά) εγκοπή στη μέση της πατάτας κάνοντας το γύρω της.
2. Στη συνέχεια, βάλτε τις πατάτες να βράσουν κανονικά στη κατσαρόλα.
3. Μόλις βράσουν, αδειάστε αμέσως το ζεστό νερό από τη κατσαρόλα και βάλτε τις πατάτες απευθείας στη σαλατιέρα που έχετε το κρύο νερό και παγάκια για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
4. Μετά από 10 δευτερόλεπτα, βγάλτε τις πατάτες από το κρύο νερό. Και εκεί, θα δείτε το μαγικό να συμβαίνει! Χάρη στο φαινόμενο του ζεστού/κρύου, η φλούδα θα φύγει σχεδόν μόνη της, απλά θα πρέπει να πάρετε  προσεκτικά μια-μια πατάτα στο χέρι και να τραβήξετε ελαφρά τη φλούδα από τη μια άκρη στη άλλη. Έτοιμες!!

1 Comment

  1. ❤️ ❤️ ❤️

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *