προορισμός…γεύση!

To tiramisu άρχισε να εμφανίζεται την δεκαετία του ’60 αφού δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές για το συγκεκριμένο γλύκισμα σε παλιότερα βιβλία. Ένας ιταλός pastry chef από το Τρεβίζο, ο Roberto Linguanotto παρασκεύασε ένα γλύκισμα με μπισκότα εμποτισμένα σε καφέ και κρασί Μαρσάλα καλυμμένα με μια κρέμα μασκαρπόνε και σοκολάτα.
Τι σημαίνει;
Tiramisu σημαίνει… «ανέβασέ με ψηλά». Ίσως το γεγονός, ότι περιέχει καφέ espresso και σοκολάτα, δίνει ενέργεια και ζωντάνια.
Βέβαια, σήμερα, υπάρχουν αναρίθμητες συνταγές για τιραμισού. Με φρούτα, με ρούμι, με λικέρ κεράσι, με μπισκότα πτι-μπερ…
Ότι και να κάνετε, είμαι σίγουρη πως θα είναι ένα πραγματικό τιραμισού, το οποίο θα λατρέψει όλη η οικογένεια σας!

Τιραμισού βελούδινο με άρωμα καφέ

Το αυθεντικό τιραμισού περιέχει ωμά αυγά τα οποία μπορείτε αν θέλετε να τα παραλείψετε, αλλά η κρέμα δεν θα έχει τη βελούδινη υφή που πρέπει. Εγώ για να αποφύγω τυχόν κινδύνους, ακολουθώ τη λογική της κρέμας ζαμπαγιόνε, παστεριώνοντας τους κρόκους σε μπεν μαρί.

.

Τιραμισού με κράνα

Γνωστό το ιταλικό τιραμισού αλλά θέλω να δοκιμάσετε ένα τιραμισού με χρώμα και άρωμα. Τα κράνα είναι μικρά κόκκινα φρουτάκια που τα βρίσκουμε κυρίως αποξηραμένα (cranberries). Φυσικά τα φρέσκα είναι άλλο πράγμα με ποιο νόστιμα αυτά του Ολύμπου.

.

Τιραμισού με σοκολάτα και γιαούρτι

Ένα διαφορετικό τιραμισού που έχει την υπόξινη γεύση του γιαουρτιού αλλά και την δυνατή γεύση της σοκολάτας. Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε!

.

Κανταΐφι τιραμισού

Μπορεί να έχετε δοκιμάσει πολλά τιραμισού, αλλά σαν κι αυτό αποκλείεται. Τραγανό κανταΐφι με αρώματα καφέ και βανίλιας αλλά και βελούδινη κρέμα τυριού… Σκέτη κόλαση!

.

Τιραμισού με φράουλες

Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση. Για πιο δυνατό άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι της φράουλας, λίγο μπράντι.

.

Τούρτα με κρέπες, κρέμα τιραμισού και πραλίνα

Μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά αξίζει όσο χρόνο και να χρειαστεί. Μια τούρτα που συνδυάζει δύο αγαπημένες μου γεύσεις…

Τούρτα με κρέπες, κρέμα τιραμισού και πραλίνα

.

Τιραμισού με φρέσκα κεράσια και πετιμέζι

Ανάλαφρο και βελούδινο τιραμισού που «κρύβει» την γλύκα των φρέσκων κερασιών. Διαλέξτε κεράσια ώριμα αλλά σκληρά γιατί με το βράσιμο υπάρχει κίνδυνος να λιώσουν.

.

Cupcakes τιραμισού

Όλη η γεύση του αγαπημένου τιραμισού σε ένα cupcake. Αν θέλετε να το προσφέρετε σε πιτσιρίκια μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπράντι με γάλα ή χυμό.

2 Comments

  1. Πολύ καλό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *