προορισμός…γεύση!

Σίγουρα για να μη πετάξουμε κάποιο φαγητό ή κάποια τρόφιμα , η λύση είναι να τα βάζουμε στη κατάψυξη! Είναι πολύ βολικό. Αλλά έχετε σκεφτεί πως δεν είναι όλα για τη κατάψυξη;

Τα αυγά (άβραστα)
Δεν αντέχουν καθόλου στη κατάψυξη! Μπορείτε όμως να παγώσετε τα ασπράδια αν είναι για να φτιάξετε κάποιο γλυκό μετά.

Το πεπόνι ή το καρπούζι
Αυτά τα φρούτα είναι πολύ πλούσια σε νερό, και αν τα βάλετε στη κατάψυξη, χάνουν όλη τη γεύση τους. Είναι λοιπόν καλύτερα να τα τρώτε όταν είναι η εποχή τους για να απολαύσετε όλα τα οφέλη και το αρώματά τους.

Οι ωμές πατάτες
Μπορείτε να βάλετε τις ωμές πατάτες μόνο αν είναι προ-μαγειρεμένες, γιατί, ωμές, χάνουν τη γεύση τους και δεν είναι τραγανές όπως θα τις θέλαμε.

Τα μαρούλια, και τα ωμά λαχανικά
Θα το έχετε καταλάβει, τα τρόφιμα που έχουν μεγάλο ποσοστό νερού δεν πρέπει να μπαίνουν στη κατάψυξη. Η σαλάτα θα κρατήσει άλλα μόνο αν τη μαγειρέψετε. Επίσης τα ωμά λαχανικά αν τα βάλετε στην κατάψυξη θα «τραβήξουν» πολύ υγρασία και μόλις τα ξεπαγώσετε θα είναι νερουλιασμένα.

Τις κρέμες
Αν θέλετε η κρέμα να παραμείνει κρέμα δεν πρέπει να την βάλετε στην κατάψυξη. Εκτός κι αν θέλετε να την δείτε… παγωτό!

Την μαγιονέζα
Η βάση της το γνωρίζουμε πως είναι τα αυγά… γι’ αυτό το λόγο αν μπει στη κατάψυξη θα αποκτήσει μια «λαστιχωτή» υφή.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *