προορισμός…γεύση!

Πίτσα με πέστο ρόκας, θράψαλο και μπλε τυρί

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 35 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Καθαρίζω το θράψαλο, το κόβω σε μικρά κομμάτια και το βάζω σε μια κατσαρολίτσα μαζί με το κρεμμύδι. Γεμίζω με νερό και βράζω για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το θράψαλο. Το αδειάζω σε ένα σουρωτήρι και το αφήνω να στραγγίξει.

  2. Βάζω στο μούλτι τη ρόκα, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο και το σκληρό τυρί και πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω τις πίτσες σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και μοιράζω το πέστο ρόκας. Το απλώνω για να καλύψω όλη την επιφάνεια της πίτας. Σκορπίζω το θράψαλο, το μπλε τυρί, την μοτσαρέλα και την πιπεριά. Ψήνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το θράψαλο και να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρω αμέσως.

Note

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ  Η ρόκα έχει υψηλή περιεκτικότητά σε φυτικές ίνες, γεγονός που βοηθάει τη διαδικασία της πέψης και τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, περιέχει σημαντικά μέταλλα όπως είναι το ασβέστιο, ο χαλκός, το σίδηρο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, το φώσφορο και το κάλιο. Το καλαμάρι από την άλλη προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας ενώ είναι πλούσιο και σε φώσφορο, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Αποτελούν επίσης, εξαιρετική πηγή σεληνίου που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενίσχυση της ανοσοποιητικής και αντιοξειδωτικής άμυνας του οργανισμού. Τέλος, η προσθήκη των τυριών μας προσφέρουν, πρωτεΐνες, λιποδιαλυτές βιταμίνες και μέταλλα όπως το ασβέστιο. Το πιο σημαντικό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να καταναλωθεί και από άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη αφού τα τυριά περιέχουν πολύ μικρότερη ποσότητα λακτόζης. 

Keywords: πίτσα πέστο ρόκας θραψαλο μπλε τυρί

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. Alexandra

    ❤️ ❤️ ❤️