προορισμός…γεύση!

Αν είστε από αυτούς που ενημερώνονται για τις νέες μαγειρικές και γαστρονομικές τάσεις, σίγουρα θα έχετε ακούσει για τη νέα μόδα… το Slunch! Πρόκειται για ένα γεύμα, το οποίο μοιραζόμαστε με φίλους, μετά το κολατσιό αλλά πριν το βραδινό. Το slunch είναι μια 100% γαλλική τάση που είμαι σίγουρη πως θα αρέσει και πολύ στην Ελλάδα.

Θα αναρωτιέστε σίγουρα τι πάει να πει “slunch”. Είναι απλώς η ένωση μεταξύ δύο λέξεων το “supper” και το “lunch” που μεταφράζονται αντίστοιχα σε “ελαφρύ δείπνο” και “γεύμα”, και εφευρέθηκε από μια δημοσιογράφο. Μαζεύονται οι φίλοι την Κυριακή κατά τις 5 το απόγευμα και διασκεδάζουν χαλαρά με διάφορα γλυκά και αλμυρά μικρά σνακ.
Τα γλυκά σνακ προηγούνται από τα αλμυρά, με μια «νοητή» σειρά που μας πηγαίνουν από το κολατσιό στο δείπνο. Σκοπός του γεύματος είναι πάνω απ’ όλα, να χαλαρώσουμε, με τους φίλους μας! Δεν χρειάζονται περίπλοκα φαγητά , μικρά ορεκτικά είναι ότι πρέπει… και το κυριότερο, δεν χρειάζονται μαχαιροπίρουνα αφού στο slunch τρώμε με τα χέρια.
Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε για να απολαύσετε ένα χαλαρό κυριακάτικο απόγευμα που θα σας προετοιμάσει για την καινούρια εβδομάδα. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συνταγές.  Όσον αφορά τα γλυκά σνακ , μπορείτε να ετοιμάσετε μικρά μπισκότα και γλυκά, μους σοκολάτας, καθώς και φρέσκα εποχιακά φρούτα. Τώρα για τα αλμυρά σνακ, έχετε επίσης πολλές επιλογές. Ψωμάκια με ελιές, μικρά λαχανικά … επίσης μπορείτε να σερβίρετε στους φίλους σας αποξηραμένα φρούτα , ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, φουντούκια ή καρύδια.
Η ώρα των ποτών! Πολλές επιλογές και εδώ: χυμοί φρούτων, σπιτικά smoothies, τσάι ή ακόμα και ένα ελαφρή ροζέ κρασί θα αρέσει σίγουρα στους φίλους.
Τέλος, αν θέλετε μπορείτε κάθε Κυριακή να επιλέγετε ένα συγκεκριμένο θέμα για το slunch.  «Ταξιδέψτε» με τους φίλους σας σε εξωτικά μέρη με την αντίστοιχη κουζίνα, πικάντικη, ιταλική ή βρετανική κουζίνα… έχετε πολλές επιλογές.
Την επόμενη Κυριακή λοιπόν, μη ξεχάστε να ετοιμάσετε ένα slunch στους φίλους σας και να περάσετε καλά!

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *