προορισμός…γεύση!

Μια μαγική βραδιά έζησαν πολλοί καλοί φίλοι επιφανείς έλληνες και γάλλοι αλλά και σημαντικοί δημοσιογράφοι της γαστρονομίας, όπου αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μου και βρέθηκαν κοντά μου, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.
Η Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι και ιδιαίτερα ο Πρέσβης μας κ. Νικολαΐδης, άνοιξαν την αγκαλιά τους για να παρουσιάσουν το νέου μου βιβλίο, γραμμένο εξ ολοκλήρου στα γαλλικά με τίτλο «Grèce… La Cuisine Authentique» από τον εκδοτικό οίκο Hachette, ο οποίος είναι ένας από τους πιο γνωστούς και σοβαρούς οίκους του Παρισιού με διάσημες εκδόσεις.

Ο Επιτετραμμένος Πρέσβης και σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, κ. Μίλτος Νικολαΐδης, προλογίζει το βιβλίο μου.
H διευθύντρα των εκδόσεων Hachette, Céline Le Lamer, προλογίζει το βιβλίο.
Η αρχιτέκτων Λορέττα Γαΐτη – Charrat (κόρη του εικαστικού Γιάννη Γαΐτη) με τίμησε με την παρουσία της.

Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για μένα, αλλά και μια επιβράβευση για τις προσπάθειες μου όλα αυτά τα χρόνια, με συνοδυπόρο την αδελφή μου Μαρία, να παρουσιάσω την μαγεία της ελληνικής κουζίνας.

Οι αγαπημένοι μου κουμπάροι Δημήτρης & Ελένη Νικολιδάκη, έκαναν ταξίδι αστραπή από την όμορφη Κρήτη για να είναι μαζί μας.
Yann Poret, Constant Hameau, Κατερίνα Μιλάκη, Στέλλα Μιλάκη, Yann Poret.
Η ραδιοφωνική παραγωγός Laurence Boccolini, Μαρία Νικολάου, Ντίνα Νικολάου.

Μιας κουζίνας που μετράει χιλιάδες χρόνια ύπαρξης. Που εκτός από την γεύση, την συνοδεύει η γενναιοδωρία, η αγκαλιά, το φίλεμα.

Οι φίλες μου Μαρία Διαμαντοπούλου και Sandra Mézière.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου θέλησα να «ταξιδέψω» τους φίλους μου γάλλους στη χώρα μας. Να ανακαλύψουν το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που ξέρει να απολαμβάνει με πάθος το καλό φαγητό.

Χίλια ευχαριστώ στους άξιους εκπροσώπους της χώρας μας στην Γαλλία Μίλτο Νικολαΐδη (Επιτετραμμένος Πρέσβης), Ιάσων Κασσελάκη (Γενικός Πρόξενος), Σοφία Σταματέλλη, (Σύμβουλος Πρεσβίας) και Δημήτρη Ψιαχάς (Γραμματέας Πρεσβείας) που αγαπούν την ελληνική γαστρονομία και πιστεύουν σε αυτή !!!
Claire Verneil, Ντίνα Νικολάου, Μαρία Νικολάου.

Γι’ αυτό το σκοπό, επιστρατεύτηκαν οι αγαπημένες μου Emanuela Cino, φωτογράφος και η Mélanie Martin στυλίστας, να με ακολουθήσουν στο Πήλιο και την Σύρο, δύο ξεχωριστοί τόποι με διαφορετικό χρώμα ο καθένας τους.

Η φωτογράφος Emanuela Cino και η στυλίστρια Mélanie Martin που με ακολούθησαν στα ταξίδια μου για τις ανάγκες του βιβλίου.

Εκεί δεν γεύτηκαν μόνο ιδιαίτερες συνταγές αλλά ήρθαν σε επαφή και με τα εξαιρετικά, ντόπια προϊόντα και φυσικά με τους ανθρώπους που φροντίζουν για την παραγωγή τους.

Με την Isabell Weill μια γυναίκα την οποία θαυμάζω απεριόριστα και με τίμησε με την παρουσία της.

Με τον Δήμαρχο του 6ου Διαμερίσματος κ. Lecoq le Maire.

Στο βιβλίο παρουσιάζω απλές συνταγές, χωρίς τουριστικά κλισέ, που μπορείτε να απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους που αγαπάτε. Και φυσικά φρόντισα να παρουσιάσω στο τέλος του βιβλίου και πολλά ελληνικά προϊόντα τα οποία υπάρχουν και στο Παρίσι.

Mε τον πιο διάσημο αρτοποιό του Παρισιού Gontran Cherrier.
Με την μικρή μου αδελφή Γωγώ και την Maria Dyakova | Με τον αγαπημένο μου Jose Manuel, διάσημο δημοσιογράφο του Radio France.
Με τον Patrick Tomas, διάσημος δημοσιογράφος γαστρονομίας και την συγγραφέα Sandra Mézière.
Με τον Γενικό Πρόξενο στο Παρίσι, Ιάσωνα Κασσελάκη.

Την υπέροχη βραδιά μου, τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος σημαντικών Ελλήνων και Γάλλων αλλά και ολόκληρη η ομάδα του Εvi Evane που εργάστηκα σκληρά για να προσφέρει στους παρευρισκόμενους γεύσεις ελληνικές.

Η οικογένεια πάντα δίπλα μου.
Με την ομάδα του Evi Evane… Toti Bakalis, Βασίλης Παπαζαχόπουλος (sous chef) και Γιάννης Καζάκος (μετρ).
Το στήριγμά μου Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης.
Με τους φίλους μου από την Ελληνική Κοινότητα του Παρισιού.

Ο μεγαλοπρεπής μπουφές όπου η ομάδα του Εvi Evane κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις, δημιουργώντας εδέσματα με ελληνική υπογραφή.

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *