προορισμός…γεύση!

Μικρά ατυχήματα στη κουζίνα; Θαμπό δέρμα ή ακόμα και μαλλιά χωρίς όγκο; Μη μου ανησυχείτε, η aloe vera μπορεί να διορθώσει τα πάντα. Μπορείτε να την αγοράσετε στα φαρμακεία ή σε βιολογικά καταστήματα σε μικρά βάζα ή σε μπουκάλια. Τι κάνει αυτό το θαυματουργό τζελ;

Θεραπευτικά
Καήκατε στον ήλιο; Κοπήκατε την ώρα που μαγειρεύατε; Σας τσίμπησε κάποιο έντομο ή εμφανίστηκε ένα άσχημο σπυράκι; Η αλόη βέρα καταπραΰνει, ενυδατώνει και θεραπεύει. Για να τη χρησιμοποιήσετε, απλώς εφαρμόστε τη πάνω στο δέρμα. Θα χρειαστεί να το επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέσα στη ημέρα μέχρι την επούλωση.

Αποτοξίνωση
Φυσικά, η aloe vera έχει εξαιρετικές ιδιότητες και στην πόσιμη μορφή της και θα ήταν λάθος να τη στερούμε από τον οργανισμό μας. Το μόνο «προβληματάκι» είναι η γεύση της αλλά σας έχω τη λύση… Ένα κουταλάκι του γλυκού αλόη «κρυμμένη» μέσα σε χυμό ή smoothie, και ούτε που θα καταλάβετε την ύπαρξή της.

Φροντίδα προσώπου
Συνήθως μετά την ηλιοθεραπεία ή αν έχετε δέρμα με ακμή, η αλόη είναι το τέλειο καταπραϋντικό. Προσοχή μόνο, αν υποφέρετε από έκζεμα… εκεί πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Για τα ξηρά δέρματα, μπορείτε να ανακατέψετε λίγη αλόη μαζί με την κρέμα ημέρα σας για να ενισχύσετε την ενυδάτωση.

Στα μαλλιά
Η aloe vera θρέφει, προστατεύει και ενισχύει την ανάπτυξη τις τρίχας. Για πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά, ανακατέψτε το τζελ της αλόης, με γάλα καρύδας ή γιαούρτι, εφαρμόστε το μείγμα πάνω σε όλα τα μαλλιά και αφήστε περίπου για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό και θα δείτε μεγάλες διαφορές στα μαλλιά σας.

Μαζέψτε τη δική σας, σπιτική, aloe vera
Σας αρέσει η κηπουρική και θέλετε να έχετε τη δική σας aloe vera; Πολύ καλά κάνατε ! Θα έχετε με αυτό το τρόπο το πιο καθαρό τζελ. Και το καλύτερο, είναι πολύ εύκολο να το συλλέξετε. Θα χρειαστείτε μόνο να έχετε ένα καλό μαχαίρι και να κόψετε ένα μεγάλο φύλλο από τη βάση του φυτού αλλά όχι σε καθημερινή βάση, γιατί το φυτό θα «αδυνατίσει» πολύ και δεν θα μπορεί να αναπληρώσει γρήγορα τα κομμένα φύλλα.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με δύο τρόπους:
Κόψτε το φύλλο σε κομμάτια και τα χρησιμοποιείτε απευθείας στο δέρμα σας.
Κόψτε το φύλλο οριζόντια στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρέστε το τζελ.
Και στις δύο περιπτώσεις, καλό θα ήταν να κόψετε πρώτα τα αγκάθια με ένα ψαλίδι, για να προστατευτείτε … και να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα πριν συλλέξετε το τζελ. Αν εμφανιστεί μια λευκή ουσία, αφήστε να εξατμιστεί, γιατί είναι ερεθιστική. Στη συνέχεια, ξεπλένετε καλό το φύλλο με νερό και μαζεύετε το τζελ για γρήγορη χρήση. Διατηρείτε μέχρι και δύο ημέρες στο ψυγείο ή στη κατάψυξη σε παγάκια.

1 Comment

  1. Ευχαριστούμε Ντίνα μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *