προορισμός…γεύση!

Περιμένουμε το σαββατοκύριακο και θα μπορέσουμε να περάσουμε λίγο παραπάνω χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια. Τι πιο ωραίο; Το brunch λοιπόν που έχει γίνει πολύ στη μόδα τα τελευταία χρόνια είναι κάπως σαν το παλιό και καλό κυριακάτικο τραπέζι άλλα σε μοντέρνα εκδοχή! Μπορούμε να πούμε πως είναι ένα γεύμα ανάμεσα στο πρωινό και στο μεσημεριανό, υπάρχουν χιλιάδες συνδυασμοί, όπως να επιλέξετε αλμυρό ή γλυκό, light ή κάτι πιο βαρύ! Προσοχή όμως μην μπερδευτείτε με το απεριτίφ. Αν λοιπόν θέλετε να κάτσε σπίτι σας και σας έχει πιάσει να μεγαλουργήσετε στην κουζίνα, δείτε παρακάτω ιδέες για ένα αξέχαστο brunch

Αλμυρά

Αν επιλέξετε αλμύρα πιάτα, συνήθως φτιάχνουμε απλά και γρήγορα μεζεδάκια τύπου «αγγλικό πρωινό». Λουκάνικα, ομελέτες, αυγά ποσέ ή σκραμπλ, ντομάτες και μανιτάρια σοταρισμένα στο τηγάνι… είναι ότι καλύτερο και δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο! Επιλέξετε να υπάρχει μια ποικιλία αλλαντικών και τυριών για να αρέσει σε όλους. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να προσθέσετε και κάποιες πίτες ή τάρτες με λαχανικά της εποχής. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, ας ξυπνήσει ο σεφ που κρύβεται μέσα σας και απλά… δημιουργήστε!

Γλυκά

Εφόσον το brunch δεν ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες, μπορείτε να φτιάξετε και γλυκές συνταγές. Ξεκινήστε με τα κλασσικά κρουασάν, κρουασάν με σοκολάτα, σταφιδόψωμο. Αν δεν έχετε και πολύ όρεξη μπορείτε βέβαια αυτά να τα αγοράσετε και από το φούρνο. Φτιάξτε όμως ένα ωραίο κέικ με σοκολάτα, ένα κλαφουτί με το αγαπημένο σας φρούτο, ή ακόμα μια πουτίγκα. Η ωραία μυρωδιά του ζεστού ψωμιού ή της μηλόπιτας στο φούρνο είναι η συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχοβολήσει. Περάστε χρόνο και με τα παιδιά σας ή τον άντρα σας και ετοιμάστε μαζί κρέπες, pancakesμη ξεχάσετε με το ψωμί τις σπιτικές σας μαρμελάδες.

Ζεστά η κρύα ροφήματα

Δεν το συζητώ πως κάποια ροφήματα, όπως ο καφές ή το τσάι, μας είναι απαραίτητα. Εκτός βέβαια από τα κλασσικά, μπορείτε να φτιάξτε την αγαπημένη σε όλους σοκολάτα προσθέτοντας λίγη χτυπημένη κρέμα αλλά και χρωματιστά smoothies με φρούτα της εποχής. Το αγαπημένο μου; Smoothie μπανάνα-πορτοκάλι. Όρεξη, φαντασία και δημιουργικότητα θέλει… για ένα πετυχημένο, αξέχαστο brunch. Περιμένω τις δικές σας ιδέες!

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *