προορισμός…γεύση!

Prep Time 10 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τις σταφίδες και το αφήνω στην άκρη.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και το μισό χυμό πορτοκαλιού και τα δουλεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτω την κανέλα και συνεχίζω το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.

  3. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, κρατάω το ποτήρι με τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού επάνω από τον κάδο του μίξερ και ρίχνω μέσα στο χυμό, τη σόδα. Ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι να διαλυθεί (η σόδα θα φουσκώσει το χυμό και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί, γι’ αυτό το τοποθετώ επάνω από τον κάδο).

  4. Ρίχνω το μίγμα στον κάδο και δουλεύω για 1-2 λεπτά με το μίξερ. Αποσύρω τον κάδο, προσθέτω τα καρύδια και ανακατεύω με μια σπάτουλα. Αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι με τις σταφίδες και να ανακατεύω με τη σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο μίγμα.

  5. Αδειάζω το μίγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 28-30 εκ. (αν δεν έχω αντικολλητικό, λαδώνω με λίγο ηλιέλαιο ένα απλό) και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
    Πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Keywords: φανουρόπιτα,παραδοσιακή,εύκολη φανουρόπιτα

User Reviews

5 out of 5
2 Customer Ratings
5 Stars
2
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Maraki Dimitriou 73

    Είναι τέλειο όλες οι συνταγές. Σε θαυμάζω

    Καλή συνέχεια

  2. madelainecota32

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. Maraki Dimitriou 73

    Είναι τέλειο όλες οι συνταγές. Σε θαυμάζω

    Καλή συνέχεια

  2. madelainecota32

    ❤️ ❤️ ❤️