προορισμός…γεύση!

Εδώ και καιρό ήθελα να σας μιλήσω για την οικογένεια Βολιώτη και το εξαιρετικό τους ελαιόλαδο. Με ξέρετε τώρα, αγαπώ το καλό φαγητό και για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει και ένα δυνατό προϊόν! Αυτό διαθέτει η οικογένεια Βολιώτη. Η αγάπη που έχουν για τα δέντρα τους αλλά και η πλούσια ιστορία τους, μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον.
Γνώρισα την οικογένεια Βολιώτη σε ένα από τα ταξίδια μου στο Πήλιο. Όταν συναντώ άτομα με τόση όρεξη για δουλειά, με τόση θέληση να πετύχουν αυτό που κάνουν τότε δεν μπορώ παρά μόνο να θαυμάζω το αποτέλεσμα: ένα εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της οικογένειας Βολιώτη. Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αφού κατάφερε να κερδίσει δύο χρυσά αστέρια σε διεθνή Διαγωνισμό Ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας τον Ιούνιο του 2018. Το 2018 ήταν χρονιά διακρίσεων για το «Ελαιόλαδο Πήλιου» με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.Όλα όμως ξεκινήσαν το 1969, στο χωριό του Αγίου Βλασίου στο Πήλιο όταν πρωτολειτούργησε το πρώτο ελαιοτριβείο τους. Εκεί τέθηκαν τα θεμέλια για την πετυχημένη εξέλιξη της επιχείρησης. Δεν είναι λοιπόν τυχαία να βρίσκονται μετά από τόσα χρόνια ακόμα στην τόσο δύσκολη αγορά του ελαιόλαδου εφόσον υπάρχει οργάνωση, συνεχής ανανέωση και πάνω απ’ όλα σεβασμό στον καταναλωτή.  Από το 1981 μέχρι και σήμερα, το ελαιοτριβείο βρίσκετε στη περιοχή Άνω Λεχωνίων, στο 10ο χιλιόμετρο της επαρχιακής εθνικής οδού Βόλου-Τσαγκαράδας.
Με μεράκι ξεκινάνε κάθε μέρα για το καλύτερο. Με συνδυασμό τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, τον νέο εξοπλισμό, και την σκληρή δουλειά της οικογενειακής επιχείρησης «Ελαιόλαδο Πηλίου» καταφέρνει με τρόπο της να παράγει ποιοτικό, θρεπτικό και γευστικό λάδι που ικανοποιεί κάθε γαστρονομική επιλογή.
50 χρόνια στο κόσμο αυτό του ελαιόλαδου κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτή στην Ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι πως όταν το πρωτοδοκίμασα με μαγνήτισε αμέσως η γεύση του αλλά και η υψηλή διατροφική του αξία.
Τέσσερις είναι οι κατηγορίες λαδιού που παράγονται από την επιχείρηση «Ελαιόλαδο Πηλίου της οικογένειας Βολιώτη»:
• Έξτρα Παρθένο Βιολογικό Ελαιόλαδο
• Έξτρα Παρθένο Αγουρέλαιο
• Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο
• Παρθένο Ελαιόλαδο
Το έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο είναι αυτό που λέμε το αγνό φυσικό λάδι της ελιάς που παράγεται στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Έχει το ελκυστικό κίτρινο χρώμα και χρησιμοποιείται για διάφορες περιπτώσεις, όπως στην σαλάτα, το μαγείρεμα. Πρόκειται για το κοινό λάδι που καταναλώνεται πιο πολύ στα σπίτια και σε χώρους εστίασης. Χαρακτηρίζεται για την περιεκτικότητά του, την έντονη φρουτώδη γεύση του και την θρεπτικότητά του. Με πολύ χαμηλή οξύτητα, μας κερδίζει αμέσως!
Το Έξτρα Παρθένο Αγουρέλαιο, παράγεται πρώιμα από την συγκομιδή των ελαιόδεντρων από συμβατικά κτήματα της πηλιορείτικης γης. Το πάτημα των ελαιών πραγματοποιείται στο διάστημα μεταξύ 25 Σεπτεμβρίου-25 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη κατηγορία ελιάς έχει στο 90% πράσινο χρώμα και τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί σε προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας καθώς περιέχει βιταμίνες, πολυφαινόλες και μέταλλα που έχουν αντιοξειδωτική δράση. Χρησιμοποιείται για σαλάτες αλλά και για το μαγείρεμα και έχει επίσης σημαντικές διατροφικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.
Τέλος, το Παρθένο Ελαιόλαδο, παράγεται την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου-Ιανουαρίου και χρησιμοποιείται κυρίως στα εστιατόρια καθώς και άλλους χώρους εστίασης τόσο για το μαγείρεμα όσο και την σαλάτα. Είναι το βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής και θεωρείται προϊόν υγιεινής διατροφής λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά, αντιοξειδωτικές ουσίες. Ξεχωρίζει για το κίτρινο χρώμα αλλά και για την ελκυστική του γεύση, καθώς είναι ένα πολύ γλυκό και αρωματικό λάδι που μας ικανοποιεί όλους πλήρως.
Το κάθε μπουκάλι φτιαγμένο με αγάπη και η εμφιάλωση του λαδιού πραγματοποιείται σε μπουκαλάκια από γυαλί των 100ml, των 250ml, των 500ml, και των 750ml και σε μπουκαλάκια από λευκοσίδηρο του 1, 2, 3 και 5 λίτρων.
Έτσι ξέρουμε ακριβώς τη ποιότητα του λαδιού που θα έχουμε πάνω στο τραπέζι μας.
Και για όσους αγαπάτε τα βιολογικά προϊόντα, μιας και πλέον έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, η οικογένεια Βολιώτη παράγει και βιολογικό αγουρέλαιο. Παράγεται από ελιές που προέρχονται από κτήματα του Πηλίου τα οποία έχουν ειδική πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα. Το πάτημα των συγκεκριμένων ελαιών διεξάγεται τις πρωινές ώρες στο Ελαιοτριβείο. Ξεχωρίζει για το πράσινο, φρουτώδες χρώμα, τα όμορφα αρώματά του και χρησιμοποιείται περισσότερο για τις σαλάτες. Το βιολογικό αγουρέλαιο διαθέτει και πλούσιες φαρμακευτικές ιδιότητες, ιδιαίτερα για τις παθήσεις που σχετίζονται με το συκώτι γι’ αυτό και επιλέγεται ακόμη και για λόγους υγείας.
Τι περιμένετε λοιπόν; Ανακαλύψτε το!!!
Για περισσότερες πληροφορίες www.elaioladopiliou.gr

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *