προορισμός…γεύση!

Δίχρωμο κέικ μύρτιλο γεμιστό

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 30 λεπ Total Time 40 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Κέικ μύρτιλο, ένα αφράτο, χρωματιστό γλυκό, γεμιστό με κρέμα που θα το αγαπήσει όλη η οικογένεια και ειδικά τα παιδιά

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και το αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, τα 60 ml ρόφημα γάλακτος, το επιδόρπιο γάλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω τα στερεά υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω τα μύρτιλα και ανακατεύω. Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολ και ρίχνω στο ένα το κακάο και τα 40 ml ροφήματος. Ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σοκολατένιο μείγμα.

  3. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 20 εκ. Αδειάζω τα δύο μείγματα με δύο κουτάλια δημιουργώντας χρωματικές αντιθέσεις. Ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 25-30 λεπτά.

  4. Βγάζω το κέικ από το φούρνο και το αναποδογυρίζω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβω το κέικ, οριζόντια στη μέση και απλώνω το επιδόρπιο γάλακτος με γεύση μύρτιλο. Αν θέλω, χτυπάω την κρέμα γάλακτος με 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και διακοσμώ το κέικ.

Note

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το ρόφημα γάλακτος protein και το επιδόρπιο γάλακτος protein μας εφοδιάζει με πολύτιμη ποσότητα πρωτεΐνης. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών για τους ενήλικες είναι 0,8g ανά κιλό σωματικού βάρους. Είναι ένα από τα τρία βασικά μακροθρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός και παίζει καίριο ρόλο στη διενέργεια πολλών βιολογικών δράσεων. Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, Ε και Β-καροτίνη, σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Επίσης, τα φλαβονοειδή που περιέχει θα μπορούσαν να δράσουν προστατευτικά έναντι κάποιων μορφών καρκίνου. Τέλος, και με μέτρια ποσότητα του παραπάνω κέικ, είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς και ταυτόχρονα θα χορτάσεις, αφού ο συνδυασμός των πρωτεϊνών με τις φυτικές ίνες του φρούτου προσφέρει γρήγορο, αλλά και παρατεταμένο κορεσμό.

Keywords: Κέικ, μύρτιλο, για όλη την οικογένεια, γεμιστό, κρέμα,δίχρωμο κέικ μύρτιλο γεμιστό

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering

  1. sophiemcbeath4

    Mouth-watering