προορισμός…γεύση!

Prep Time 1 ώρα Cook Time 25 λεπ Rest Time 1 ώρα Total Time 2 ώρες 25 λεπτά. Servings: 12

Υλικά

Για τα κέικ

Για την γκανάζ

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τα κέικ

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω καλά 2 φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά. Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και μόλις ενωθούν στο μείγμα, προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι, δουλεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  3. Σταματάω το μίξερ και βάζω τη μισή ποσότητα του μείγματος σε ένα καθαρό μπολ. Επαναφέρω τον κάδο στο μίξερ και προσθέτω το κακάο και το γάλα. Δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.

  4. Ρίχνω τα δύο μείγματα στις φόρμες και ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνω τα κέικ για 35 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή αποσύρω από το φούρνο.Ξεφορμάρω τα κέικ και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω την κρέμα στο μπολ με την κουβερτούρα. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη.

Συναρμολόγηση

  1. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβω το πάνω μέρος του λευκού κέικ για να γίνει εντελώς ίσιο. Κόβω το κέικ οριζόντια στη μέση δημιουργώντας 2 δίσκους.

  2. Με ένα τσέρκι 16 εκ. κόβω τους δίσκους σε μικρότερους δίσκους. Με ένα μικρότερο τσέρκι (12 εκ.) κόβω τον κάθε μικρό δίσκο σε ακόμα μικρότερους δίσκους. Έχω δημιουργήσει 2 στρογγυλά «στεφάνια» με διάμετρο 20 εκ., 16 εκ. και ένα μικρό κύκλο διαμέτρου 12 εκατοστών.

  3. Επαναλαμβάνω τις ίδιες κοπές με το σοκολατένιο κέικ.
    Βάζω το μεγαλύτερο λευκό στεφάνι των 20 εκατοστών σε μια πιατέλα. Προσαρμόζω μέσα ένα σοκολατένιο στεφάνι 16 εκατοστών και στο κέντρο τοποθετώ τον λευκό δίσκο. Αλείφω με λίγη μαρμελάδα όλη την επιφάνεια και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με αντίθετα χρωματικούς δίσκους (σοκολατένιο 20 εκ. – λευκό 16 εκ. – κυκλος σοκολατένιος). Αλείφω με μαρμελάδα και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

  4. Αλείφω όλο το κέικ με την γκανάζ και αφήνω το κέικ στο ψυγείο για 1 ώρα.

Keywords: δίχρύρτα σκακιέρα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Exceptional!

  1. gargorg

    Exceptional!