προορισμός…γεύση!

Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το λάδι αβοκάντο χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση, τη θρέψη, την ανακούφιση, τη θεραπεία και την αναζωογόνηση του δέρματος. Χρησιμοποιήστε το ως μάσκα, λάδι για μασάζ, λάδι στο μπάνιο ή για καθημερινή ενυδατική κρέμα.
Αν και το λάδι αβοκάντο είναι πιο γνωστό για τις χρήσεις του στη μαγειρική, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην φροντίδα του δέρματος. Πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κάλιο, λεκιθίνη, και βιταμίνες Α, D και Ε, είναι ένα καλό λάδι για ένα χαλαρωτικό μασάζ, μια μάσκα προσώπου, ή σε κρέμα για το ντους. Οι ανεπιθύμητες παρενέργειες είναι σπάνιες και επηρεάζουν μόνο άτομα με προϋπάρχουσα κατάσταση του δέρματος, οι οποίοι συμβουλεύονται πάντα το γιατρό τους πριν δοκιμάσουν κάποιο νέο προϊόν στο δέρμα τους.

Ενυδατώνει
Η επιδερμίδα απορροφά εύκολα τα πολλά θρεπτικά συστατικά του ελαίου. Για να απολαύσετε αυτές τις ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες, μπορείτε να εφαρμόσετε απευθείας το λάδι αυτό στο πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο. Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας, στο νερό του μπάνιου σας για να μαλακώσει το δέρμα σας.

Ανακουφίζει
Τα αντιοξειδωτικά και οι βιταμίνες στο έλαιο αβοκάντο μπορούν και βοηθούν στην θεραπεία του ξηρού και ερεθισμένου δέρματος από έκζεμα και ψωρίαση. Κάντε μια δοκιμή σε ένα μικρό μέρος του δέρματός σας για να βεβαιωθείτε ότι το λάδι δεν προκαλεί ή επιδεινώνει τα συμπτώματα. Για να μαλακώσετε το ξηρό δέρμα, μπορείτε να ανακατέψετε ίσες ποσότητες αβοκάντο μαζί με έλαιο και να το εφαρμόστε πάνω στο δέρμα μία ή δύο φορές τη μέρα.

Θεραπεύει
Το έλαιο αβοκάντο έχει επίσης αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής που σχετίζονται με την ακμή για παράδειγμα. Εφαρμόστε το ως μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε το για λίγα λεπτά πριν ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

Επουλώνει
Τα ελαϊκά οξέα που υπάρχουν στο λάδι αβοκάντο ευνοούν τη σύνθεση του κολλαγόνου. Με αυτό το τρόπο επιτρέπει να δημιουργηθούν νέες στρώσεις του δέρματος και να επουλωθούν πληγές. Τα αντιοξειδωτικά του βοηθούν επίσης τα εγκαύματα.(π.χ. από τον ήλιο)

Αναζωογονεί
Όταν τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται στο δέρμα μας, τα λιπαρά του λαδιού αυτού βοηθούν το πρόσωπο να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

Copyright © Dina Nikolaou. All Rights Reserverd.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική του περιεχομένου και των φωτογραφιών, του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια της κατόχου του Ντίνας Νικολάου. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

1 Comment

  1. Tastes great!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *