destination taste!

• ΕΚΘΕΣΗ | Το Zonars φιλοξενεί την έκθεση τέχνης Geometry as Caprice

• ΕΚΘΕΣΗ | Το Zonars φιλοξενεί την έκθεση τέχνης Geometry as Caprice

Το Zonars με την γκαλερί a.antonopoulou.art παρουσιάζει γλυπτά από την ατομική έκθεση geometry as caprice του Απόστολου Ντελάκου.
Η εικαστική εργασία του Απόστολου Ντελάκου επικεντρώνεται, από τις σπουδές του ήδη, στο πεδίο έντασης που δημιουργείται μεταξύ των εννοιών «εφαρμοσμένες» και «καλές» τέχνες. Τι είναι αυτό που διακρίνει πότε ένα αντικείμενο θα ενταχθεί σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες: η πρόθεση του δημιουργού, το μέγεθος του αντικειμένου, το υλικό που χρησιμοποιήθηκε, η ανταλλακτική του αξία, το περιβάλλον μέσα στο οποίο τοποθετείται;
Στην έκθεση geometry as caprice, ο Α. Ντελάκος διερεύνησε μέσα από ένα έργο-βιβλίο και μία σειρά πορσελάνινων γλυπτών ζώων, πώς η ιδεολογικά και πολιτικά φορτισμένη γεωμετρική γλώσσα των πρωτοποριών του εικοστού αιώνα χρησιμοποιήθηκε από την Αρ Ντέκο προκειμένου αυτή να μιλήσει για το εκλεκτικιστικό, το διακοσμητικό και το επιπόλαιο. Η χρήση της γεωμετρικής γλώσσας από μέρους της Αρ Ντέκο την έκανε  πιο προσιτή στο γενικό κοινό αντιπροτείνοντας την οικονομικά συμφέρουσα μαζική παραγωγή ως τρόπο πρόσβασης στην υψηλή τέχνη.
Η τοποθέτηση των γλυπτών στο χώρο του Zonars, το οποίο χαρακτηρίζεται από το στυλ Αρ Ντέκο, παρουσιάζει ενδιαφέρον επειδή βγάζει τα γλυπτά από το χώρο της γκαλερί, όπου λειτουργούσαν ως «έργα τέχνης», και τα τοποθετεί στο χώρο της κοινωνικής ζωής όπου το νόημα τους μετασχηματίζεται, κάτι το οποίο συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κοινωνικής ζωής των αντικειμένων όταν αυτά αλλάζουν συγκείμενο.
Ο Απόστολος Ντελάκος γεννήθηκε το 1973 στο Βόλο. Μετά τις σπουδές του στην Ολλανδία, εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Βόλο.
Tα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου και η έκθεση θα φιλοξενείται στο Zonars μέχρι το Μάρτιο 2019.


Related Posts

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Χρώμα και άρωμα στο ριζότο που θα λατρέψετε. Ο πολτός σκόρδου σε συνδυασμό με τα αρωματικά χόρτα γίνονται το τέλειο «χαλί» για τις γαρίδες.

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

Cedric Grolet: Best Pastry Chef in the World 2018 & «Fruits» αλά ελληνικά…

«ΦΡΟΥΤΑ – Η Χρήση τους στην Ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του ήδη best seller βιβλίου “FRUITS” του Γάλλου Pastry Chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018 στο πλαίσιο της φετινής τελετή απονομής των «World’s 50 Best Restaurants», που πραγματοποιήθηκε […]



Subscribe