Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ | Restaurant 100 Awards Ceremony

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ | Restaurant 100 Awards Ceremony

Τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2019

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, όπως τα ψήφισαν 100+ επώνυμοι foodies, βραβεύτηκαν χθες βράδυ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Το βράδυ της Τετάρτης, 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Restaurant 100 Awards στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα η οποία ανέδειξε 100+100 κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα. Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: το Aleria και το Varoulko Seaside, η Σελήνη στη Σαντορίνη και η Ντομάτα στη Χαλκιδική, το Χαρούπι  και το Εβόρα Eatery στη Θεσσαλονίκη, το Ferryman και το Hasika στην Κρήτη, οι Καρυδιές στη Σαμοθράκη και o Μπατζάβαλης στην Αργολίδα, το Birdman και το Frater&Soror στην Αθήνα.

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη απονέμει το βραβείο της πρώτης θέσης στο Aleria | Ο Άρης Σκλαβενίτης κέρδισε τον τίτλο Best Young Sommelier

Οι κριτές ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών, και η φετινή power list επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις καθώς, μαζί με τις θεματικές δεκάδες, περιλαμβάνει 66 νέα εστιατόρια.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς, Ιάκωβος Απέργης και Άννα Μαρία Κεφάλα

Τα εστιατόρια που αναδείχθηκαν στη λίστα των Restaurant 100 παρουσίασαν σε «αντίστροφη μέτρηση» ο Ιάκωβος Απέργης και η Άννα Μαρία Κεφάλα.
Στην πρώτη δεκάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια:

  1. Aleria
  2. Σπονδή
  3. Varoulko Seaside
  4. Etrusco
  5. Τραβόλτα
  6. Hytra
  7. CTC
  8. Σελήνη
  9. Vezene
  10. Nolan

Στις δέκα θεματικές δεκάδες, την πρώτη θέση απέσπασαν τα παρακάτω εστιατόρια:
Top Newcomers: Birdman, Αθήνα
Top Greek and Regional Cuisine: Πεσκέσι, Κρήτη
Top Restaurants for Meat: Basegrill, Αθήνα
Top Restaurants for Fish: Varoulko Seaside, Αθήνα
Top Ethnic Cuisine Restaurants: Sushimou, Αθήνα
Top Bar & Wine Restaurants: By the glass, Αθήνα
Top All-Day Restaurants: Athénée, Αθήνα
Top Restaurants for Families: Nice n easy, Αθήνα
Hidden Gems: Pelagos Seaside, Κρήτη
Top Streetfood: Hoocut, Αθήνα
Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή του τίτλου Ο Σεφ της Καρδιάς μας στον Λευτέρη Λαζάρου. Τον τίτλο Best Young Chef κέρδισε ο Μιχάλης Μάρθας και τον τίτλο Best Young Sommelier ο  Άρης Σκλαβενίτης.
Δέκα ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν σε εστιατόρια τοπικής κουζίνας απ’ όλη την Ελλάδα και η ενότητα αυτή αφιερώθηκε στη μνήμη του Νίκου Κοντοσώρου.

Ο σεφ της καρδιάς μας, Λευτέρης Λαζάρου, με τους Α. Μαργετίδη, Ε. Παρακεντάκη, Κ. Δρόσου, Ν. Μηταρέα, Π. Κοσμαδάκη και Μ. Λαμπράκη

Οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής, δημοσιογράφους και επώνυμους foodies στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας ένα finger food menu φτιαγμένο με προϊόντα της Unilever Food Solutions, συνοδεία κρασιών  του Κτήματος Λαζαρίδη και cocktails της Diageo. H τελετή αναμεταδόθηκε μέσω live streaming με χορηγό την Delifrance.

Ο Νίκος Στράγκας, μέλος της κριτικής επιτροπής | Σωτήρης Ευαγγέλου

Τα Restaurant 100 είναι μια λίστα φτιαγμένη από foodies για foodies, με γαστρονομικές προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε budget και κάθε περίσταση εξόδου. Ανακαλύψτε όλα τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν στην ιστοσελίδα restaurant100.gr και παρακολουθήστε νέα σχετικά με τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας στο #restaurant100.
Τα Restaurant 100 Awards διοργανώνει το Hotel & Restaurant της Boussias Communications.
Χρυσός χορηγός των βραβείων είναι η Unilever Food Solutions, χορηγός κατηγορίας Top 10 Streetfood η Delifrance, χορηγός ποτού το Johnnie Walker, χορηγός οίνου το Κτήμα Λαζαρίδη, υποστηρικτής η Scent+, και χορηγοί επικοινωνίας οι: Εn Lefko, Oneman, in2life.gr, athinea, parallaxi, Dina Nikolaou, Biscotto και FoodCritic.