Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΨΕΥΤΟΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΨΕΥΤΟΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΨΕΥΤΟΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

: 6
: 40 min
: 40 min

Κανένας δεν πρόκειται να αισθανθεί την απουσία του κρέατος από το συγκεκριμένο φαγητό. Είναι τόσο χορταστικό και πλήρες που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια.

Ingridients
  • 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα των σκευών
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 4 φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, που θα ψιλοκόψετε κονκασέ)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα (ή 2 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος)
  • 250 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο (Νο 3, χονδρά, με τρύπα)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
  • αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Πλένω και σκουπίζω καλά όλες τις μελιτζάνες. Κόβω τις μισές, κατά μήκος, σε λεπτές φέτες. Αλείφω ελαφρώς ένα ταψί με ελαιόλαδο, στρώνω εκεί τις φέτες μελιτζάνας σε μονή στρώση και τις λαδώνω κι αυτές, ελάχιστα.
  • Step 2 Τις ψήνω σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου, για 12 λεπτά, γυρίζοντάς τις μία φορά. Τις βγάζω και τις αφήνω να κρυώσουν. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Κόβω τις υπόλοιπες μελιτζάνες σε κυβάκια. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κυβάκια μελιτζάνας, για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες (ή τα ντοματάκια), προσθέτω αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το δυόσμο (φρέσκο ή ξερό) και ανακατεύω.
  • Step 4 Βράζω τα μακαρόνια για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους και τα στραγγίζω.
  • Step 5 Παίρνω μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα για σουφλέ (ή ένα μέτριο και αρκετά βαθύ ταψί) και αλείφω τον πυθμένα και τα τοιχώματα με ελαιόλαδο.
  • Step 6 Στρώνω τις ψημένες φέτες μελιτζάνας στη φόρμα (ή το ταψί), με τρόπο που να μισοκαλύπτει η μία την άλλη, καλύπτοντας καλά και τα τοιχώματα.
  • Step 7 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα στραγγισμένα μακαρόνια και τη σάλτσα με τα σοταρισμένα κυβάκια μελιτζάνας. Προσθέτω το γιαούρτι, τα αυγά και την παρμεζάνα. Ανακατεύω πολύ καλά και αδειάζω το μείγμα στη φόρμα με τις στρωμένες φέτες μελιτζάνας. Ψήνω στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 40 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να αποκτήσει ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα.
  • Step 8 Βγάζω το ψευτοπαστίτσιο από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το αναποδογυρίζω σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.

Related Posts

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΡΟΔΙΟΥ

Το πετιμέζι ροδιού είναι ένα φυσικό γλυκαντικό που παρασκευάζεται από το χυμό του ροδιού ο οποίος συμπυκνώνεται με βρασμό μέχρι να μετατραπεί σε παχύρρευστο σιρόπι. Στο εμπόριο μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα βιολογικών υλικών και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

ΣΚΟΡΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ

Μοναδική μακαρονάδα με ιδιαίτερα σκορδάτη γεύση. Η κρέμα σκόρδου σε συνδυασμό με τα σπαγγέτι ολικής άλεσης δίνουν μια νοστιμιά μοναδική. Η απλότητα της πιο gourmet μακαρονάδας.